• Colt @ Twitter
 • Colt @ LinkedIn
 • Colt @ Flickr
 • Colt @ Youtube
 • Colt @ Facebook
 • Colt @ Pinterest
 • Coltblog
 • Colt @ Twitter
 • Colt @ LinkedIn
 • Colt @ Flickr
 • Colt @ Youtube
 • Colt @ Facebook
 • Colt @ Pinterest
 • Coltblog

Colt Blog

Zo optimaliseer je het werkklimaat én de productkwaliteit in de bakkerijbranche

Posted by Kees Sietsma on Jun 19, 2018 8:15:00 AM

Veel brood- en banketbakkerijen worstelen met de wetten en regels die voor hen gelden op het gebied van hygiëne en dat is niet zo gek: het zijn er nogal wat. Om topkwaliteit na te streven is een voedselveilige omgeving verplicht en zal je, linksom of rechtsom, aan de wet- en regelgeving moeten voldoen. Maar productkwaliteit hangt niet alleen af van de mate van voedselveiligheid, ook het klimaat heeft hier een grote invloed op. Lees in dit blog waarom en hoe je het (werk)klimaat kan verbeteren, niet alleen voor de producten maar ook voor medewerkers. Hoe realiseer je een Frisse Fabriek?

Read More

Topics: voedselveiligheid, onderdruk, Adiabatische koeling, De Frisse Fabriek, Klimaat industrie

3 eenvoudige manieren om in de industrie meer energie te besparen

Posted by Kees Sietsma on Oct 31, 2017 8:15:00 AM

Het nieuwe regeerakkoord is volgens velen een van de meest duurzame akkoorden ooit. Een belangrijk plan rondom duurzaamheid is het reduceren van 7Mton CO2 in de gebouwde omgeving in 2030. Wat opvalt aan dit plan is dat de focus vooral ligt op het besparen van energie in bestaande en nieuwe woningen en kantoren en niet op de industrie. Terwijl dat de grootverbruiker in ons land is.

Read More

Topics: Adiabatische koeling, Energie besparen, Klimaat industrie

Verhoog de productiviteit op de werkvloer met Het Nieuwe Koelen

Posted by Kees Sietsma on Sep 5, 2017 8:15:00 AM

Waar wij vaak hopen op lange, warme ‘s zomers geldt dat voor veel bedrijven in de industrie niet. Hoge temperaturen — binnen soms wel oplopend tot 40°C — hebben namelijk een aanzienlijke productiviteitsdaling tot gevolg. En dat is om meerdere redenen zeer onwenselijk. Is deze situatie voor jou herkenbaar? Kampt jouw bedrijf ‘s zomers ook met te hoge temperaturen op de werkvloer? En een gebrek aan frisse, koele lucht en ventilatie? In dit blog vertellen we hoe je dit probleem kunt voorkomen — en de productiviteit op de werkvloer kunt verhogen — met Het Nieuwe Koelen. Meer weten? Lees dan vooral verder!

Read More

Topics: Adiabatische koeling, Duurzame werkomgeving, Energie besparen, Klimaat industrie, Koeling en Verwarming

3 redenen waarom een bezoek aan de TIV 2017 de moeite waard is

Posted by Kees Sietsma on Aug 22, 2017 8:15:00 AM

Over een maand is het zover: dan opent de Technische Industriële Vakbeurs 2017 haar deuren. TIV 2017 is dé vakbeurs voor de maakindustrie. Het wordt gezien als één van de belangrijkste beurzen in de branche, waar de nieuwste producten, trends, ontwikkelingen en innovaties te zien zijn. Op zich al reden genoeg om een bezoek te brengen aan deze beurs, maar we hebben nog 3 redenen op papier gezet waarom het meer dan de moeite waard is.

Read More

Topics: Adiabatische koeling, Klimaat industrie

Zo verbeter je met cradle to cradle de performance van klimaatinstallaties

Posted by Kees Sietsma on Jul 25, 2017 8:15:00 AM

Cradle to cradle, misschien heb je er wel eens van gehoord. Maar wat betekent dit begrip nu precies? Cradle to cradle (of van-wieg-tot-wieg) betekent dat de grondstoffen die je gebruikt volledig hergebruikt worden, zonder hun waarde te verliezen. Met elk bestaand product sta je aan de wieg van een ‘nieuw’ product; het hergebruik van producten om tot een nieuw product (of grondstof) te komen. Ook met betrekking tot klimaatinstallaties staat dit principe steeds vaker op de agenda. Maar: wat zijn de mogelijkheden? En hoe verbetert dit de performance van je huidige klimaatinstallatie? Dat lees je in deze blog.

Read More

Topics: Duurzaam produceren, Adiabatische koeling

Waarom in veel distributiecentra de productiviteit ‘s zomers daalt

Posted by Kees Sietsma on May 16, 2017 8:15:00 AM

De markt van distributiecentra ontwikkelt zich explosief. In 2016 werd in Nederland voor circa 20 miljard euro online besteld, een groei van 23 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. En daarom moeten de productiviteit en efficiëntie van de werkzaamheden optimaal zijn, vooral in distributiecentra met mezzaninevloeren. Maar dat is zeker ‘s zomers vaak niet het geval. Hoe komt dat? Op die vraag geven we in dit blog antwoord.

Read More

Topics: Adiabatische koeling, Klimaat industrie, gezond binnenklimaat

Ontdek de ‘wow’-factor op Logistics & Distribution 2017!

Posted by Kees Sietsma on Mar 7, 2017 8:15:00 AM

De Logistics & Distribution beurs staat dit jaar, in combinatie met Empack, voor het eerst op het programma. Op 5 en 6 april 2017 zijn de Brabanthallen in Den Bosch het decor voor alle innovaties op het gebied van logistiek, distributie en verpakken. Colt is ook aanwezig tijdens deze beurs en laat zien hoe klimaatsystemen bijdragen aan het verhogen van de productiviteit en het verbeteren van de werkomstandigheden in deze industrie.

Read More

Topics: Klimaat industrie, Adiabatische koeling, gezond binnenklimaat, mechanische ventilatie, Koeling en Verwarming

Hoe los je het beste de grootste klimaatproblemen in de luxe scheepsbouw op?

Posted by Kees Sietsma on Jan 24, 2017 8:00:00 AM

In de luxe scheepsbouw is aluminium al een aantal jaren de favoriete metaalsoort om schepen mee te bouwen. De redenen? Aluminium heeft een betere sterkte / gewicht verhouding, het is meer vormvast en het is lichter. Bij aluminium wordt aangeraden om lassen tot een minimum te beperken om vervorming te voorkomen. Desondanks blijft lassen, evenals het aflakken van schepen, een cruciaal onderdeel in het productieproces van luxe schepen en blijf je problemen ondervinden van de rook, warmte, stoffen en dampen die vrijkomen. Wat is de beste oplossing om de gevolgen van deze klimaatproblemen te voorkomen en een optimaal werkklimaat te creëren?

Read More

Topics: Klimaat industrie, gezond binnenklimaat, Adiabatische koeling, Ventilatie, Koeling en Verwarming

Adiabatische koeling: voorkom dat het altijd zomer is voor je lassers

Posted by Kees Sietsma on Nov 1, 2016 8:00:00 AM

De metaalindustrie kan ook Cool zijn!

Onlangs had ik het al over de schadelijke gevolgen van lasdamp op de gezondheid. Astma, bronchitis… Lassers hebben vele malen meer kans op het ontwikkelen van dergelijke longaandoeningen. Maar de effecten van de warme werkomgeving zelf op het welbevinden van je werknemers mag je ook niet onderschatten!

Read More

Topics: Duurzaam produceren, Adiabatische koeling, Energie besparen, De Frisse Fabriek

Lasdamp en het effect op gezondheid én productiviteit

Posted by Kees Sietsma on Oct 4, 2016 8:00:00 AM

Zo Cool kan lassen zijn!

Werknemers in de metaalindustrie hebben een verhoogde kans op gezondheidsproblemen. Vooral lassers die regelmatig in aanraking komen met lasrook en lasdamp, kunnen eerder chronische longaandoeningen ontwikkelen. Maar staat alleen de gezondheid van deze medewerkers op het spel?

Read More

Topics: Adiabatische koeling, Duurzaam produceren, Klimaat industrie

Welkom op het Colt blog

Hier delen we onze kennis over klimaat in de industrie, klimaat in de utiliteit en brandveiligheid. Meld je aan voor blog updates om per e-mail een melding te ontvangen als wij hier een artikel publiceren. 

Meld je aan voor updates:

Laatste artikelen

Best gelezen blogs