• Colt @ Twitter
 • Colt @ LinkedIn
 • Colt @ Flickr
 • Colt @ Youtube
 • Colt @ Facebook
 • Colt @ Pinterest
 • Coltblog
 • Colt @ Twitter
 • Colt @ LinkedIn
 • Colt @ Flickr
 • Colt @ Youtube
 • Colt @ Facebook
 • Colt @ Pinterest
 • Coltblog

Colt Blog

Een terugblik op de (na)zomer van 2016: pret of hittestress?

Posted by Kees Sietsma on Sep 20, 2016 8:00:00 AM

Wat begon als een ‘slechte’ zomer is inmiddels uitgegroeid tot een van de warmste zomers ooit. Vakantiegangers in Nederland kunnen vooral in september hun geluk niet op en profiteren uitgebreid van deze ‘goede’ nazomer. Maar geniet iedereen van de hitte?

Read More

Topics: Klimaat industrie, Koeling en Verwarming, Klimaat kantoren, Adiabatische koeling

Wil je resultaat? Zet TCO voorop in je keuze voor een klimaatinstallatie!

Posted by Kees Sietsma on Jan 19, 2016 8:00:00 AM

Het begrip Total Cost of Ownership (TCO) staat steeds vaker centraal bij onze investeringen. En dat is logisch; bij de aanschaf van bijvoorbeeld een klimaatinstallatie moet je verder kijken dan de initiële investering. Zo kan het zijn dat een partij een klimaatinstallatie als goedkoopste aanbiedt, maar dat diezelfde installatie tijdens het gebruik toch duurder uitvalt. Zo’n installatie is bijvoorbeeld minder energiezuinig. Op welke zaken moet je nu letten als je de TCO centraal zet? In deze blog laat ik het je zien.

Read More

Topics: Koeling en Verwarming, Klimaat kantoren, Adiabatische koeling, gezond binnenklimaat

Klimaatsysteem op basis van koudemiddelen of water?

Posted by Colt International on Dec 22, 2015 8:00:00 AM

Momenteel zijn er twee soorten klimaatinstallaties op de markt: traditionele systemen op basis van koudemiddelen en watergedragen klimaatsystemen. Het grootste verschil zit hem dus in de toepassing: F-gassen of water. Maar waarin onderscheiden deze systemen zich nog meer? In deze blog zet ik de verschillen graag voor je op een rijtje.

Read More

Topics: Klimaat kantoren

Test je kennis over de winst van een gezond binnenklimaat

Posted by Colt International on Nov 25, 2014 2:00:00 PM

Een gezonde geest in een gezond lichaam is een citaat van de Romeinse hekeldichter Juvenalis uit de eerste eeuw van onze jaartelling. De oorspronkelijke betekenis was dat we moesten bidden voor een gezonde geest en een gezond lichaam. De uitleg die wij er aan geven, dat het een niet zonder het ander verkregen kan worden, stamt uit het einde van de negentiende eeuw. Waar het in de geschiedenis wellicht niet altijd eenvoudig te beoordelen was of er een gezonde geest in een lichaam zat, zijn tegenwoordig de factoren die het geestelijk welzijn al dan niet goed doen een stuk duidelijker. Om het lichaam ook fysiek gezond te houden, spelen weer andere invloeden een rol. Zo is het binnenklimaat in de gebouwen waar men leeft en werkt van cruciaal belang voor zowel een gezond lichaam als een gezonde geest.

 

Read More

Topics: Klimaat utiliteitsbouw, Duurzame werkomgeving, Klimaat kantoren, gezonde gebouwen, gezond binnenklimaat

Koelen en verwarmen kantoren met restenergie en energie-uitwisseling

Posted by Colt International on Oct 14, 2014 2:00:00 PM

Koude en warmte uit het productieproces gebruiken om de kantoren te koelen en verwarmen. Slimme energie-uitwisseling maakt dit mogelijk. Fonterra en A-Ware gaan een duurzame samenwerking over de erfgrens aan en gebruiken restenergie uit de fabriek van Fonterra om de kantoren te verwarmen en koelen. Hoe? Lees hieronder hoe de installateur vertelt over een boeiend project.

Waar de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra en de Nederlandse A-Ware Food group al samenwerken voor de bouw van de nieuwe ingrediëntenfabriek voor Fonterra en een eigen kaasfabriek voor A-Ware, is onlangs besloten die samenwerking nog verder uit te breiden. De kantoren van beide ondernemingen zullen worden voorzien van het Colt Caloris Hybrid klimaatsysteem dat volledig op de restenergie uit de fabriek van Fonterra zal werken. “Een duurzame én economische keuze.” volgens Hans Fijlstra, directeur van Installatiebedrijf Bakker, de installateur van het systeem.

Read More

Topics: Duurzaam bouwen, Klimaat utiliteitsbouw, Duurzame werkomgeving, Klimaat kantoren

Hybride klimaatinstallatie met mini WKO

Posted by Colt International on Sep 23, 2014 2:00:00 PM

Waar dagelijks een Formule 1-wedstrijd gereden wordt om meer dan 30.000 mensen foutloos te voorzien van hun medicijnen, is maximale aandacht voor de mensen en hun werkomgeving een randvoorwaarde.’ Zo opent het artikel Formule 1 klimaatsysteem voor Formule 1 werkplaats dat deze week in het nieuwe magazine Duurzaam Gebouwd verscheen. In dit artikel een interview met de heer Van der Graaf, verantwoordelijke apotheker bij SPiTS – medicijnuitgifte op maat – in Oosterwolde over het belang van een comfortabele en gezonde werkomgeving.

Omdat bij SPiTS alles met medicijnen te maken heeft, staat veiligheid voorop en is de fouttoelating minimaal. “Dit vergt een enorme toewijding en concentratie van de medewerkers” vertelt Van der Graaf in het interview. “Die eisen we ook, want de eindafnemer is 100% afhankelijk van ons product. We bieden daarom medewerkers ook een werkomgeving waarin ze zich goed voelen. Een omgeving waarin het juiste klimaat heerst met goede condities en frisse lucht. ” Om die omgeving te krijgen,werd in de kantoren en nieuwe productiehal een hybride klimaatinstallatie met als basis een mini WKO geïnstalleerd.  

Read More

Topics: Koeling en Verwarming, Duurzaam bouwen, Energie besparen, Duurzame werkomgeving, Klimaat kantoren

Energie efficiënte technologieën – duurzame voorbeelden op EemsDeltaVisie 2014

Posted by Colt International on Sep 16, 2014 2:00:00 PM

Vrijdag 19 september 2014 vindt de eerste editie plaats van het EemsDeltaVisie congres. Dit is hét congres voor de industrie in Noord Nederland. Het brede thema ‘Nieuwe Energie voor de Eemsdelta’ biedt een podium aan vele duurzame voorbeelden van innovaties en samenwerking in de industrie. Diverse keynote sprekers laten de bezoekers delen in hun visie, gaan in op de mogelijkheden voor energie efficiency en vormen een inspiratiebron voor de industrie.

Northern Enlightenment of the Year nominatie

Read More

Topics: Klimaat industrie, HVAC, De Frisse Fabriek, Klimaat kantoren, Duurzaam produceren

Klimaatbeheersing kantoor: stel de gebruiker centraal

Posted by Colt International on Jun 24, 2014 1:00:00 PM

Het bestaansrecht van een kantoorpand staat onder druk. Enorm onder druk. De eisen die gebruikers stellen worden de maatstaf voor verbeteringen. Kwaliteit van de werkomgeving  is cruciaal evenals het gebruik van duurzame materialen en systemen. Terwijl we in Nederland de hoogste kantorenleegstand van Europa kennen, staan de duurzame kantoren vrijwel nooit leeg. Deze blijven aantrekkelijk voor zowel gebruikers als eigenaren. Gelukkig wil dit niet zeggen dat alle leegstaande kantoorgebouwen direct gesloopt moeten worden. Ook een transformatie van deze kantoren naar nieuwe (kantoor)bestemmingen is in veel gevallen mogelijk. Om verdere kapitaalvernietiging te voorkomen is het van belang om zowel nieuwe kantoren uitsluitend  '2020-proof’  te realiseren als ook de kwaliteit van bestaande kantoren door verduurzaming te verhogen. In een breder perspectief is verduurzaming een keuze die zowel voor de eigenaar als gebruiker voordelen oplevert. Een gebouw voorzien van duurzame technieken heeft lage energielasten, is comfortabel en daarmee goed verhuurbaar. Bovendien wijst onderzoek uit dat de waardestijging vaak hoger is dan de investering.

Read More

Topics: Duurzaam bouwen, Klimaat utiliteitsbouw, Duurzame werkomgeving, Klimaat kantoren

Algengevel op Power Building FME

Posted by Colt International on May 1, 2014 1:00:00 PM

'Powered by Dutch Technology' dat is de veelzeggende naam van het Power Building Paviljoen van de FME/CWM op Building Holland volgende week. Veelzeggend omdat juist op deze plek de FME en leden de meest innovatieve oplossingen in de bouw tonen met als boodschap: Alleen door beschikbare techologieën slim te combineren, goed samen te werken in de keten en te blijven innoveren, kunnen we duurzame, veilige en comfortabele gebouwen realiseren.

Read More

Topics: Koeling en Verwarming, Duurzaam bouwen, Klimaat utiliteitsbouw, Energie besparen, Buitenzonwering, Klimaat kantoren

Nieuwe micro warmtepomp techniek basis voor energieneutraal hotel

Posted by Colt International on Feb 25, 2014 2:00:00 PM

Wie energieneutraal bouwt, draagt een steentje bij aan het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen en de CO2 uitstoot en zorgt zo mede voor een gezonde leefomgeving. Energieneutraal bouwen of renoveren lijkt op dit moment te zijn weggelegd voor de trendsetters. In 2020 echter zal het een belangrijk onderdeel van de Europese regelgeving uitmaken. Wie nu al anticipeert op die regelgeving zet gebouwen neer die in de toekomst hun waarde behouden.

Read More

Topics: Koeling en Verwarming, Duurzaam bouwen, Klimaat utiliteitsbouw, Energie besparen, Klimaat kantoren

Welkom op het Colt blog

Hier delen we onze kennis over klimaat in de industrie, klimaat in de utiliteit en brandveiligheid. Meld je aan voor blog updates om per e-mail een melding te ontvangen als wij hier een artikel publiceren. 

Meld je aan voor updates:

Laatste artikelen

Best gelezen blogs