Zo ziet de toekomst van de verpakkingsindustrie eruit

Maarten Jans | 26 maart 2019
adv_ff_empack2019

De verpakkingsindustrie staat niet stil en iedereen werkt meer adv_ff_empack2019dan ooit aan duurzamere oplossingen. Hét moment om over te gaan tot actie is nu en in het nieuws worden al volop allerlei duurzame initiatieven naar buiten gebracht. Er is echter een belangrijke branche die stelselmatig vergeten wordt: de industrie. De omstandigheden in fabriekshallen voor verpakkingsproductie, voedingsmiddelen, metaalbewerking, of distributiecentra ontsnappen aan de aandacht, terwijl een gezond en goed werkklimaat op een duurzame manier juist in deze industrie enorm veel voordelen heeft.

Ondanks de toenemende mate van automatisering en robotisering blijven de mensen op de vloer een cruciaal onderdeel van je proces en daarom loont het om voor goede werkomstandigheden te zorgen. Zeker in de huidige tijd, waar het aantrekken en behouden van gekwalificeerd personeel een uitdaging is, kunnen goede werkomstandigheden doorslaggevend zijn voor werknemers. Sterker nog, in gesprekken met klanten en op  beurzen in de afgelopen jaren bleek eens te meer dat het behoud en aantrekken van personeel bij veel verpakkingsbedrijven hoog op de agenda staat en dat hier duidelijk behoefte aan is. Hoe ziet de toekomst van de verpakkingsindustrie eruit? En hoe kun je op deze uitdagingen anticiperen? In dit blog vertel ik je daar meer over.

 

Bezoek Empack 2019 voor een kijkje in de toekomst

Een slimme manier om inzicht te krijgen in alle ontwikkelingen en nieuwste technologieën is het bezoeken van een beurs. Hier komen namelijk alle spelers in de markt op één plek samen. Mijn advies is dan ook dat als je geïnteresseerd of werkzaam bent in de verpakking, logistiek en distributie om een bezoek te brengen aan de volgende editie van Empack.

Deze beurs keerde terug op 3 en 4 april in de Brabanthallen in Den Bosch. Het was in combinatie met Logistics & Distribution en Automation dé grootste vakbeurs voor de verpakkingsindustrie, logistiek en distributie in Nederland. De exposanten gaven je een compleet overzicht van de laatste innovaties, mogelijkheden en kennis over onder andere verpakkingen, verpakkingsmachines en label & print oplossingen. Zo sloeg jij als bezoeker meerdere vliegen in één klap. De thema’s voor dit jaar waren: plastics recycling, ketensamenwerking en e-packaging.

Empack 2018-507569-edited

 20170109225225_IMG_0149-651557-edited

Een impressie van de Empack beurs vorig jaar - geïnteresseerden bij onze belevingswand

Nog meer redenen om een bezoek te brengen aan Empack

Buiten het feit dat een bezoek aan Empack je inzicht geeft in wat de toekomst van de verpakkingsindustrie te bieden heeft, zijn er nog meer redenen om de beurs volgend jaar niet over te slaan.

  1. Een uitgelezen netwerkmogelijkheid: je bevindt je in het hart van de sector
  2. Volg mini conferenties en paneldiscussies over plastics recycling, samenwerking in de keten en het veranderende retaillandschap
  3. Bespreek jouw dilemma's met specialisten en vakgenoten
  4. Krijg een totaaloverzicht van de supply chain dankzij de co-locatie met de vakbeurzen Automation en Logistics & Distribution

 

Realiseer een optimaal binnenklimaat met de Frisse Fabriek

Zoals ik al zei is één van de uitdagingen in de verpakkingsindustrie om talentvol personeel aan je te binden en dat het werkklimaat daar een cruciale rol in speelt.

In onze beleving realiseer je een optimaal binnenklimaat  met de Frisse Fabriek: een nieuwe visie op het werk- en binnenklimaat in fabrieken en productiehallen. Tijdens Empack hebben we laten zien hoe je met gebruik van moderne, energiezuinige technieken en innovaties letterlijk een frisse fabriek kunt creëren én zorgt dat de hygiëne op het gewenste niveau is met minder milieubelasting en lage terugkerende kosten. Zodat je niet alleen bijvoorbeeld de voedselveiligheid en productkwaliteit waarborgt, maar ook een comfortabel werkklimaat voor medewerkers realiseert en ze optimaal kunnen functioneren.

Tijdens de Empack kreeg Haval Disposables het certificaat uitgereikt. Lees hun verhaal hier:

Download case study

 

Maarten Jans
Maarten Jans
Regio Manager, Klimaat Industrie
Stuur een mail