• Colt @ Twitter
  • Colt @ LinkedIn
  • Colt @ Youtube
  • Coltblog
  • Colt @ Twitter
  • Colt @ LinkedIn
  • Colt @ Flickr
  • Colt @ Youtube
  • Colt @ Facebook
  • Colt @ Pinterest
  • Coltblog

Colt Blog

Hygiënisch ventileren, koelen en verwarmen: voor nieuwe fabriek Danone Nutricia

Posted by Kees Sietsma on May 7, 2019 8:15:00 AM

In het Brabantse Haps (Gemeente Cuijk) is begin december Danone‘s nieuwe, state-of-the-art productiefaciliteit voor Nutricia Cuijk formeel opgeleverd. Colt International is verantwoordelijk voor het ontwerp, levering, montage en validatie van de klimaatinstallaties, die een belangrijke bijdrage leveren aan het verhogen van de productiviteit en voedselveiligheid. Het resultaat: betere hygiënische omstandigheden, een hogere productkwaliteit én een lager energieverbruik. In dit blog vertel ik je meer over dit bijzondere project.                    Bron: Danone Nutricia, 2019

 

Read More

Topics: Klimaat industrie, HVAC, Duurzaam bouwen, De Frisse Fabriek, Duurzaam produceren, Adiabatische koeling, gezond binnenklimaat, voedselveiligheid

Zo optimaliseer je het werkklimaat én de productkwaliteit in de bakkerijbranche

Posted by Kees Sietsma on Jun 19, 2018 8:15:00 AM

Veel brood- en banketbakkerijen worstelen met de wetten en regels die voor hen gelden op het gebied van hygiëne en dat is niet zo gek: het zijn er nogal wat. Om topkwaliteit na te streven is een voedselveilige omgeving verplicht en zal je, linksom of rechtsom, aan de wet- en regelgeving moeten voldoen. Maar productkwaliteit hangt niet alleen af van de mate van voedselveiligheid, ook het klimaat heeft hier een grote invloed op. Lees in dit blog waarom en hoe je het (werk)klimaat kan verbeteren, niet alleen voor de producten maar ook voor medewerkers. Hoe realiseer je een Frisse Fabriek?

Read More

Topics: Klimaat industrie, De Frisse Fabriek, Adiabatische koeling, voedselveiligheid, onderdruk

Hoe een goed binnenklimaat voor verpakkingsbedrijven resulteert in hogere voedselveiligheid

Posted by Kees Sietsma on Apr 3, 2018 8:15:00 AM

Consumenten moeten erop kunnen vertrouwen dat hun voedsel en de verpakkingen daarvan 100%
voedselveilig zijn. Voedselcontactmaterialen, verpakkingen en verpakkingsprocessen inclusief inspectie
moeten voldoen aan alle wettelijke en soms bovenwettelijke voedselveiligheidseisen. Foodproducenten zijn hiervoor mede afhankelijk van hun leveranciers. Want zij kunnen alle zaken netjes op orde hebben, als de leverancier van het verpakkingsmateriaal niet voldoende hygiënisch werkt, dan kunnen deze voedingsmiddelen alsnog besmet raken. Het klimaat speelt hierin een essentiële rol.

Read More

Topics: Klimaat industrie, De Frisse Fabriek, voedselveiligheid

Foodproducent, hoe realiseer jij de voedselveiligheid?

Posted by Kees Sietsma on Jul 19, 2016 8:00:00 AM

In onze 24-uurs economie groeit de behoefte aan snelle kant-en-klare maaltijden. We hebben nu eenmaal niet de tijd om uren in de keuken te staan. Maar convenience betekent tegenwoordig veel meer dan alleen gemak. Voedselveiligheid, kwaliteit en gezondheid staan voorop. De kritische consument wil weten waar producten vandaan komen en welke grondstoffen er gebruikt zijn. Hoe speel je hier als foodproducent nu op in?

Read More

Topics: Duurzaam produceren, voedselveiligheid, condensatie

Must-read voor bezoekers van Empack 2016: Hygiëne in de food-industrie

Posted by Kees Sietsma on Mar 15, 2016 8:00:00 AM

De food-industrie kent strenge hygiëne eisen, maar om hieraan te kunnen voldoen moet ook de verpakkingsindustrie hygiënischer gaan werken. Want: als het verpakkingsbedrijf niet zo hygiënisch werkt als de food-industrie zelf, dan kunnen voedingsmiddelen alsnog besmet raken met schimmels en bacteriën. Met alle gevolgen van dien! Het is dus van groot belang om de héle keten te optimaliseren. Waar begin je?

Read More

Topics: Klimaat industrie, voedselveiligheid, onderdruk, condensatie

Gelden strenge voedselveiligheidseisen ook voor verpakkingsbedrijven?

Posted by Kees Sietsma on Dec 1, 2015 8:00:00 AM

In een van mijn vorige blogs heb ik het al uitgebreid gehad over de hoge eisen in de voedingsindustrie rondom hygiëne. Toch is een voedingsmiddelenbedrijf er nog niet als het aan al deze eisen voldoet. Zeker niet als de toeleverancier van verpakkingsmateriaal – waar de voedingsmiddelen in belanden – een lagere kwaliteitsstandaard hanteert. Voedsel kan alsnog besmet raken! Dan rijst bij mij de vraag: moet de verpakkingsindustrie ook high-care gaan werken? Daar ga ik in deze blog verder op in.

Read More

Topics: voedselveiligheid

Economisch verantwoord & milieuvriendelijk produceren in de voedingsindustrie

Posted by Colt International on Nov 17, 2015 8:00:00 AM

De eisen in de voedingsindustrie worden continu aangescherpt. Denk aan regelgeving rondom overdruk, filtering, temperatuur en vochtigheid. Daar is op zich niks mis mee. Het komt de kwaliteit van voeding en het werkklimaat ten goede. Maar deze veranderingen brengen wel flinke kosten met zich mee. Als je de aanbevelingen van adviesbureaus opvolgt, betekent dit al snel een nieuwe installatie. Of is dit toch niet nodig? Hier ga ik in deze blog graag verder op in.

Read More

Topics: Klimaat industrie, voedselveiligheid

Hygiënevraagstuk start al bij ontwerp klimaatinstallatie

Posted by Kees Sietsma on Oct 20, 2015 8:00:00 AM

In mijn vorige blog had ik het al over hygiëne in de voedingsindustrie. Maar het vraagstuk rondom hygiëne start al veel eerder; namelijk bij het ontwerp van de klimaatinstallatie. Als dit ontwerp goed is – van filtratie tot overdruk – dan komt dit de voedselveiligheid ten goede. Aan welke voorschriften en richtlijnen moet een klimaatinstallatie zoal voldoen? En hoe is een hygiënisch presterende klimaatinstallatie dan uitgerust? Dat bespreek ik in deze blog.

Read More

Topics: Klimaat industrie, voedselveiligheid

Wat is de invloed van onderdruk en condensatie op voedselveiligheid?

Posted by Kees Sietsma on Oct 6, 2015 8:00:00 AM

We leven in een maatschappij waar alles steeds sneller gaat. We werken veel en hebben vaak weinig tijd om te koken. Daarom is voorverpakt eten – een zakje gemengde sla of een bakje aardappelschijfjes – een uitkomst. Toch moeten voedselbedrijven nog de nodige stappen zetten om ons volledig ‘veilig’ voedsel voor te kunnen schotelen. Onderdruk en condensatie brengen de kwaliteit van voedsel namelijk in gevaar. Hoe precies? Dat leg ik uit in deze blog.

Read More

Topics: voedselveiligheid, onderdruk

Welkom op het Colt blog

Hier delen we onze kennis over klimaat in de industrie, klimaat in de utiliteit en brandveiligheid. Meld je aan voor blog updates om per e-mail een melding te ontvangen als wij hier een artikel publiceren. 

Meld je aan voor updates:

Laatste artikelen

Best gelezen blogs