• Colt @ Twitter
  • Colt @ LinkedIn
  • Colt @ Youtube
  • Coltblog
  • Colt @ Twitter
  • Colt @ LinkedIn
  • Colt @ Flickr
  • Colt @ Youtube
  • Colt @ Facebook
  • Colt @ Pinterest
  • Coltblog

Colt Blog

Uitblazen vuile lucht door parkeergarageventilatiesysteem verbeteren

Posted by Erik Peeters on Dec 6, 2016 8:00:00 AM

Er blijkt veel mis te gaan bij de uitblaasvoorzieningen van parkeergarageventilatiesystemen. Zelf zie ik dat regelmatig terug in het straatbeeld. Bij veel parkeergarages zie je de ventilator die de verzamelde vuile lucht uitblaast, zo zitten. Hierdoor adem je als voorbijganger direct die schadelijke lucht in. Dat kan niet de bedoeling zijn.

Read More

Topics: Ventilatie, Parkeergarage ventilatie

Parkeergarage ventilatiesystemen: energievreters of niet?

Posted by Stan Veldpaus on Sep 13, 2016 8:00:00 AM

Parkeergarage ventilatiesystemen zijn normaalgesproken 24/7 in bedrijf. Als er sprake is van mechanische ventilatoren, dan consumeert het systeem continu energie. Dat is zonde! Onze regelgever heeft hier dan ook maatregelen op bedacht. Mechanisch of semi-mechanisch geventileerde parkeergarages moeten tegenwoordig over een CO-detectiesysteem beschikken. Maar wat doet zo’n CO-detectiesysteem precies?

Read More

Topics: Ventilatie, Parkeergarage ventilatie

Zelf componenten voor parkeergarage ventilatie inkopen, slim of een risico?

Posted by Stan Veldpaus on Jul 26, 2016 8:00:00 AM

Anno 2016 zijn de componenten voor een mechanische ventilatie-installatie – bij wijze van spreken – op elke hoek van de straat te koop. Maar is het wel zo verstandig om je als installateur zelf te wagen aan de realisatie van parkeergarage ventilatie? Is het maken van een werkend systeem echt zo eenvoudig als het lijkt?

Read More

Topics: Rookbeheersing, Brandveiligheid, Parkeergarage ventilatie

Rookbeheersingssysteem gebaseerd op nazorg maakt al verschil

Posted by Stan Veldpaus on Apr 19, 2016 8:00:00 AM

Vrij recent heeft er een brand plaatsgevonden in een openbare parkeergarage in Slowakije. Deze garage is voorzien van een op ‘nazorg’ gebaseerd rookbeheersingssysteem. Dit systeem heeft hét verschil kunnen maken bij deze brand. Wat deze brand bijzonder maakt, is dat het gehele verloop ervan door bewakingscamera’s is vastgelegd. Lees verder voor deze unieke beelden en meer uitleg over een rookbeheersingssysteem gebaseerd op nazorg.

Read More

Topics: RWA, Rookbeheersing, Brandveiligheid, Parkeergarage ventilatie

Bovengronds parkeren: mooi, groen en veilig?

Posted by Colt International on Jan 6, 2015 2:00:00 PM

7125Parkeergarages kunnen we vandaag de dag niet meer wegdenken uit stedelijke gebieden. We worden steeds mobieler en de behoefte aan parkeergelegenheid wordt daarmee steeds groter. Er moeten nieuwe parkeerruimtes komen, bestaande parkeervoorzieningen moeten uitgebreid en/of gerenoveerd worden. Feit is dat niet alleen het volume omhoog moet, maar dat ook de gebruikerseisen steeds hoger worden. Iedereen wil zijn auto liefst op een ruime, lichte en goed geventileerde plek kwijt. Een parkeergarage anno 2015 wordt door de gebruiker als welkom, veilig en comfortabel ervaren.

Read More

Topics: Brandveiligheid, Brandveiligheid/Fire Safety Engineering, Parkeergarage ventilatie

Frequentieomvormers beperken overlast brandveiligheid systeem

Posted by Colt International on Apr 9, 2014 3:00:00 PM

Wie zo veel mogelijk uit zijn investering voor brandveiligheid wil halen, zet het rookbeheersingssysteem niet alleen in bij een brand. Het systeem is  namelijk ook uitstekend geschikt voor de dagelijkse ventilatie. Met slechts kleine aanpassingen, zoals het toepassen van frequentieomvormers.

Read More

Topics: RWA, Rookbeheersing, Brandveiligheid, Fire Safety Engineering, Parkeergarage ventilatie

Brandveiligheid in parkeergarages

Posted by Colt International on Sep 18, 2012 3:00:00 PM

Als “gelijkwaardige oplossing” voor het grote oppervlak van parkeergarages worden er ventilatiesystemen voorgeschreven welke de brandweer ondersteunen bij hun repressieve inzet. Tot voor kort bestond er geen echte regelgeving hoe een dergelijk ventilatiesysteem ontworpen diende te worden. Er waren enkele richtlijnen in omloop welke handvaten boden en, bij gebrek aan beter, als regelgeving gebruikt werden.

Read More

Topics: RWA, Rookbeheersing, Brandveiligheid, Parkeergarage ventilatie

Welkom op het Colt blog

Hier delen we onze kennis over klimaat in de industrie, klimaat in de utiliteit en brandveiligheid. Meld je aan voor blog updates om per e-mail een melding te ontvangen als wij hier een artikel publiceren. 

Meld je aan voor updates:

Laatste artikelen

Best gelezen blogs