• Colt @ Twitter
  • Colt @ LinkedIn
  • Colt @ Youtube
  • Coltblog
  • Colt @ Twitter
  • Colt @ LinkedIn
  • Colt @ Flickr
  • Colt @ Youtube
  • Colt @ Facebook
  • Colt @ Pinterest
  • Coltblog

Colt Blog

Inspectiecertificering cruciaal voor optimale brandveiligheid in tunnels

Posted by Erik Peeters on Dec 19, 2017 8:15:00 AM

Iedereen is ervan overtuigd dat goed beheer en onderhoud de levensduur van onze verkeerstunnels en infrastructuur in het algemeen aanmerkelijk verlengd en zorgt voor een hogere veiligheid. De kans dat je wel eens hinder hebt ondervonden, omdat een tunnel was afgesloten voor onderhoud is groot. Misschien vervelend, maar wel noodzakelijk. In dit blog ga ik dieper in op de rol die beheer en onderhoud — en in het bijzonder inspectiecertificering — spelen in het realiseren van optimale tunnelveiligheid.

Read More

Topics: Rookbeheersing, Brandveiligheid, Brandveiligheid/Fire Safety Engineering, NEN ISO 7730

Zomerwarmte in de industrie: meet en voorkom daling productiviteit

Posted by Kees Sietsma on Aug 8, 2017 8:15:00 AM

Hoewel we op dit moment (helaas) nog niet echt kunnen spreken van een warme en zonnige zomer is een langere periode van temperaturen rond of boven de 25ºC ons natuurlijk niet vreemd. En zomerse temperaturen leveren industriële bedrijven vaak productiviteitsproblemen op. Een daling in productiviteit is vanzelfsprekend iets wat je liever wilt voorkomen. Maar wat is een effectieve manier om dit te doen? En hoe weet je wanneer de warmtebelasting voor werknemers daadwerkelijk te hoog is? Dat lees je in dit blog.

Read More

Topics: Klimaat industrie, Koeling en Verwarming, Duurzame werkomgeving, Duurzaam produceren, NEN ISO 7730

Op deze manier behaal je maximale productiviteit in een productiehal

Posted by Kees Sietsma on Jun 13, 2017 8:15:00 AM

Als productiemanager ben je waarschijnlijk altijd op zoek naar manieren om een maximale productiviteit te behalen in de productiehal. Een cruciaal element om dit te bereiken zijn de juiste condities op de werkvloer. De juiste temperatuur, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit en licht zijn belangrijke factoren in het creëren van comfortabele werkomstandigheden. Welke stappen zijn belangrijk om te zorgen dat het werkklimaat optimaal is? En je maximale productiviteit behaalt? 

Read More

Topics: Ventilatie, Klimaat industrie, Koeling en Verwarming, Duurzame werkomgeving, Duurzaam produceren, NEN ISO 7730

3 manieren om de energieprestatie van een productiehal te verbeteren

Posted by Kees Sietsma on May 30, 2017 8:15:00 AM

Het realiseren van een duurzame en energiebesparende productiehal staat bij veel bedrijven steeds hoger in het vaandel. Mede door de aangescherpte wetgeving vanuit de regering en de Europese Unie en onderlinge afspraken en akkoorden binnen de industrie komt hier steeds meer aandacht voor. Toch blijkt uit onderzoek van FME dat deze — vaak economisch interessante besparingen — niet worden uitgevoerd. Wat zijn de belangrijkste redenen? En hoe kun je er voor zorgen dat de energieprestatie van een productiehal verbetert?

Read More

Topics: Klimaat industrie, Koeling en Verwarming, Duurzaam bouwen, Duurzame werkomgeving, De Frisse Fabriek, Duurzaam produceren, NEN ISO 7730

De inspectie-instelling bij certificering van brandveiligheidssystemen is je vriend, niet je vijand

Posted by Erik Peeters on Feb 14, 2017 8:15:00 AM

Zoals ik in mijn vorige blog over onderhoud en beheer in de infrastructuur heb aangeven is inspectiecertificering een belangrijk en verplicht onderdeel in de realisatie, beheer en onderhoud van brandveiligheidssystemen. Echter wordt de inspectie-instelling door vele partijen vaak als ‘vijand’ gezien. Terwijl dit in mijn ogen niet terecht is.

Read More

Topics: RWA, Rookbeheersing, Brandveiligheid, Brandveiligheid/Fire Safety Engineering, NEN ISO 7730

Koud op de werkvloer? Wat zijn duurzame oplossingen voor een optimaal werkklimaat?

Posted by Kees Sietsma on Feb 7, 2017 8:15:00 AM

In industriehallen is het in de winter vaak lastig om een aangenaam en behaaglijk binnenklimaat te creëren, mede door de problemen met de onderdruk. Hierdoor liggen kou en tocht vaak op de loer met een hoger ziekteverzuim en een lagere productiviteit tot gevolg. Als eerste reactie worden ramen en deuren vaak gesloten en gaat de verwarming omhoog. Maar wat zijn nu de oorzaken van onderdruk in industriehallen? En wat zijn mogelijke energiezuinige en gezonde oplossingen om een optimaal werkklimaat te creëren?

Read More

Topics: Klimaat industrie, Koeling en Verwarming, Energie besparen, Duurzame werkomgeving, NEN ISO 7730, gezond binnenklimaat, onderdruk

Houd je medewerkers koel door klimaatbeheersing op de werkvloer

Posted by Colt International on Jul 14, 2015 3:00:00 PM

De zomer is nog maar net begonnen en ons klimaat heeft al meerdere temperatuurrecords gebroken. Consumenten maar ook bedrijven rennen daarom massaal naar de winkel of naar klimaatbedrijven.

Vanwege de huidige manier van bouwen en isoleren, zowel in nieuwbouw als renovatie, is de koude vraag inmiddels groter dan de warmtevraag. Een goede klimaatinstallatie vraagt om een goede inventarisatie van de situatie. Is de klimaatinstallatie hierop afgestemd dan zal met een minimaal energiegebruik een maximaal comfort worden bewerkstelligd. Het klimaat op de werkvloer is van grote invloed op allerlei factoren.

Read More

Topics: Klimaat industrie, NEN ISO 7730, gezond binnenklimaat

Kou en tocht; boosdoeners voor gezond werkklimaat

Posted by Colt International on Dec 16, 2014 2:00:00 PM

Deuren dicht, ramen dicht, luiken dicht, verwarming hoog, we doen wat we kunnen om gezond de winter door te komen. Maar of we dat nu op de meest efficiënte en duurzame manier doen, is maar de vraag. Zeker op de industriële werkvloer leveren we in deze koude tijd vaak onnodig veel in zowel wat energie als wat een gezond werkklimaat betreft.

Read More

Topics: Klimaat industrie, Energie besparen, Duurzame werkomgeving, Duurzaam produceren, NEN ISO 7730, gezond binnenklimaat

Nieuw! Natuurlijke koeling: fris zeebriesje op industriële werkvloer

Posted by Colt International on May 27, 2014 1:00:00 PM

Een warme zomer voor de deur? Dat is het sein voor veel werkgevers in de industrie om zich zorgen te gaan maken. In veel industriële productiehallen zijn in de zomer extreme temperaturen van boven de 30⁰C niet ongewoon. Omstandigheden die voor werknemers onbehaaglijk en ongezond zijn en een gegarandeerde productiviteitsdaling tot gevolg hebben. Niet wenselijk dus. Welke maatregelen kunnen we nemen om die warmtelast te beperken en die omstandigheden te voorkomen? Verlichting, machines en apparatuur uitschakelen of alleen in de ochtenduren werken? Alle kleine beetjes helpen, maar of het zoden aan de dijk zet, valt te betwijfelen.

Read More

Topics: Ventilatie, Klimaat industrie, Energie besparen, Duurzame werkomgeving, Duurzaam produceren, NEN ISO 7730, Adiabatische koeling

Veilig en gezond werkklimaat: basis voor duurzaam produceren

Posted by Colt International on Jun 3, 2013 11:25:00 AM

Deze week, de 'Week van veilig en gezond werken', geeft de metaalsector extra aandacht aan de verschillende thema's die veilig en gezond werken al dan niet bewerkstelligen. Een essentieel onderdeel van veilig en gezond werken, is het werkklimaat. Ondanks het feit dat we op dit moment nog midden in de crisis zitten, moeten we - zeker in productiebedrijven - rekening houden met het feit dat er een personeelscrisis voor de deur staat. We zullen met z'n allen langer moeten werken en meer van de mensen gaan vragen. Dat kan alleen onder goede omstandigheden. Want alleen dan worden mensen minder vaak ziek of arbeidsongeschikt, gebeuren er minder ongevallen en presteert men over het algemeen beter.

Read More

Topics: Klimaat industrie, Duurzame werkomgeving, Duurzaam produceren, NEN ISO 7730

Welkom op het Colt blog

Hier delen we onze kennis over klimaat in de industrie, klimaat in de utiliteit en brandveiligheid. Meld je aan voor blog updates om per e-mail een melding te ontvangen als wij hier een artikel publiceren. 

Meld je aan voor updates:

Laatste artikelen

Best gelezen blogs