• Colt @ Twitter
  • Colt @ LinkedIn
  • Colt @ Flickr
  • Colt @ Youtube
  • Colt @ Facebook
  • Colt @ Pinterest
  • Coltblog
  • Colt @ Twitter
  • Colt @ LinkedIn
  • Colt @ Flickr
  • Colt @ Youtube
  • Colt @ Facebook
  • Colt @ Pinterest
  • Coltblog

Colt Blog

Hoe je met ‘clean’ productie de houdbaarheid van producten verlengt

Posted by Stefan van der Velden on Feb 6, 2018 8:15:00 AM

houdbaarheid verlengenJa, conserveermiddelen zijn soms noodzakelijk om de houdbaarheid van voedsel te verlengen. Maar er zitten ook minder gezonde kanten aan en daarom komt er steeds meer ‘weerstand’ tegen deze stoffen. Produceren met minder conserveermiddelen wordt langzaam de standaard, maar hoe kun je dan toch de houdbaarheid optimaliseren en de voedselveiligheid en kwaliteit waarborgen? ‘Clean’ productie is het antwoord. In dit blog vertel ik waarom.

Read More

Topics: condensatie, onderdruk, HVAC

Foodproducent, hoe realiseer jij de voedselveiligheid?

Posted by Kees Sietsma on Jul 19, 2016 8:00:00 AM

In onze 24-uurs economie groeit de behoefte aan snelle kant-en-klare maaltijden. We hebben nu eenmaal niet de tijd om uren in de keuken te staan. Maar convenience betekent tegenwoordig veel meer dan alleen gemak. Voedselveiligheid, kwaliteit en gezondheid staan voorop. De kritische consument wil weten waar producten vandaan komen en welke grondstoffen er gebruikt zijn. Hoe speel je hier als foodproducent nu op in?

Read More

Topics: voedselveiligheid, Duurzaam produceren, condensatie

Must-read voor bezoekers van Empack 2016: Hygiëne in de food-industrie

Posted by Kees Sietsma on Mar 15, 2016 8:00:00 AM

Kans maken op een Dinerbon? Bezoek Colt op Empack van 12 t/m 14 april!

De food-industrie kent strenge hygiëne eisen, maar om hieraan te kunnen voldoen moet ook de verpakkingsindustrie hygiënischer gaan werken. Want: als het verpakkingsbedrijf niet zo hygiënisch werkt als de food-industrie zelf, dan kunnen voedingsmiddelen alsnog besmet raken met schimmels en bacteriën. Met alle gevolgen van dien! Het is dus van groot belang om de héle keten te optimaliseren. Waar begin je?

Read More

Topics: Klimaat industrie, voedselveiligheid, onderdruk, condensatie

GreenProject: ionisatie en de strijd tegen geur, stof en schimmel

Posted by Kees Sietsma on Dec 15, 2015 8:00:00 AM

Leeg je thuis jouw kliko wel eens? Wat voor gevoel gaat er dan door je heen als je de deksel opent? Waarschijnlijk wil je de klus zo snel mogelijk geklaard hebben. Maar wat als je nu dagelijks in zo’n omgeving werkt, zoals de medewerkers bij Rotie (verwerker afvalstromen)? Dan is geurbestrijding een noodzaak! Dat ondervond ook het team van het tv-programma ‘GreenProject’ aan den lijve. Onlangs zond RTL7 het bezoek van GreenProject aan Rotie al uit. Nu deze beelden ook online staan, wil ik je in deze blog graag laten ‘zien’ wat ionisatie betekent in de strijd tegen geur, stof en schimmel.

Read More

Topics: Klimaat industrie, Energie besparen, De Frisse Fabriek, Ionisatie, condensatie

Welkom op het Colt blog

Hier delen we onze kennis over klimaat in de industrie, klimaat in de utiliteit en brandveiligheid. Meld je aan voor blog updates om per e-mail een melding te ontvangen als wij hier een artikel publiceren. 

Meld je aan voor updates:

Laatste artikelen

Best gelezen blogs