• Colt @ Twitter
  • Colt @ LinkedIn
  • Colt @ Youtube
  • Coltblog
  • Colt @ Twitter
  • Colt @ LinkedIn
  • Colt @ Flickr
  • Colt @ Youtube
  • Colt @ Facebook
  • Colt @ Pinterest
  • Coltblog

Colt Blog

Algengevel op Power Building FME

Posted by Colt International on May 1, 2014 1:00:00 PM

'Powered by Dutch Technology' dat is de veelzeggende naam van het Power Building Paviljoen van de FME/CWM op Building Holland volgende week. Veelzeggend omdat juist op deze plek de FME en leden de meest innovatieve oplossingen in de bouw tonen met als boodschap: Alleen door beschikbare techologieën slim te combineren, goed samen te werken in de keten en te blijven innoveren, kunnen we duurzame, veilige en comfortabele gebouwen realiseren.

Read More

Topics: Koeling en Verwarming, Duurzaam bouwen, Klimaat utiliteitsbouw, Energie besparen, Buitenzonwering, Klimaat kantoren

Energieneutraal bouwen met Concept Ecovision op Building Holland

Posted by Colt International on Apr 29, 2014 1:00:00 PM

Voor vrijwel alle vraagstukken in de bouw heeft de natuur al uitgekiende oplossingen. Energieneutrale oplossingen. Het Concept Ecovision vertaalt natuurlijke principes naar technieken waarmee energieneutrale gebouwen gecreëerd worden. Concept Ecovision omvat vrijwel iedere techniek waarmee het binnenklimaat in de utliteitsbouw geregeld wordt. Concept Ecovision zoekt de optimale verhouding tussen het verminderen van de energiebehoefte, het bufferen van energie en het uitwisselen van energie. Van zowel traditionele systemen (zoals natuurlijke ventilatie, airconditioning, zonwering en verwarming) als ook innovatieve systemen die een laag energieverbruik combineren met een hoog comfort. Zonder de (brand-)veiligheid uit het oog te verliezen.

Read More

Topics: Koeling en Verwarming, Duurzaam bouwen, Klimaat utiliteitsbouw, Energie besparen, Buitenzonwering

Energieneutraal bouwen: van energie besparen tot energie leveren met de gevel

Posted by Colt International on Mar 26, 2013 2:00:00 PM

We houden van lichte en transparante gebouwen. Van gebouwen met een glazen overkapping en grote glasgevels. Architecten houden van glas vanwege de visuele aantrekkelijkheid, de bouwfysische eigenschappen én de duurzaamheid van het materiaal. De gebruiker van het transparante gebouw houdt van het optimale daglicht om in te werken en het aangename binnenklimaat. De eigenaar van deze gebouwen houdt vooral van de besparing op verlichting en verwarming. Het belang van de schil van een gebouw is voor iedereen groot. Datzelfde belang wordt echter nog een stuk groter wanneer de schil niet alleen meer een beschermende functie heeft, maar ook een actieve rol krijgt in de energiebesparing en zelfs energielevering van het gebouw.

Read More

Topics: Duurzaam bouwen, Klimaat utiliteitsbouw, Energie besparen, Buitenzonwering

Energieneutraal bouwen met de natuur als catalogus: de termietenheuvel

Posted by Colt International on Feb 26, 2013 3:00:00 PM

Bij energieneutrale gebouwen wordt er veel werk gemaakt van het verminderen van de energiebehoefte. Het is een zoektocht naar een optimale verhouding tussen externe factoren, interne factoren, materialen en technieken. Een verhouding waar de natuur geen problemen mee heeft. Het idee om te kijken naar de natuur als het gaat om oplossingen voor vraagstukken in de bouw of de klimaattechniek, is niet nieuw. Wel nieuw is het inzicht dat alle verschillende technieken die in een gebouw toegepast worden, moeten samenwerking om het uiteindelijke doel te bereiken. Een samenwerking waar de natuur geen problemen mee heeft, getuige de talloze voorbeelden. In deze serie blogs waarin al eerder o.a. de eik, het lieveheersbeestje en de olifant als voorbeeld dienden, nu aandacht voor de termietenheuvel, een bouwwerk waarbinnen de integratie van technieken tot kunst verheven is.

Read More

Topics: Ventilatie, Koeling en Verwarming, Duurzaam bouwen, Klimaat utiliteitsbouw, Buitenzonwering

Energieneutraal bouwen met de natuur als catalogus: het lieveheersbeestje

Posted by Colt International on Nov 27, 2012 3:00:00 PM

Met het besef dat we met ons allen afstevenen op een enorm tekort aan fossiele brandstoffen en de wetenschap dat de gevolgen van de huidige overmatige CO2 uitstoot desastreus zijn, komt de belangstelling voor duurzame technieken in een stroomversnelling. Dieren en planten hebben reeds lang geleden uitgevonden wat werkt en wat op deze aarde kan voortbestaan. We worden omringd met voorbeelden die ons leren wat het geheim is om te overleven. Voorbeelden voor uitgekiende oplossingen die men zo kan toepassen in de gebouwde omgeving. Dat zo’n voorbeeld niet altijd groot hoeft te zijn, bewijst het lieveheersbeestje. Dit insect is koudbloedig en nagenoeg volledig afhankelijk van de zonnewarmte om de lichaamstemperatuur optimaal te houden. Wanneer in het voorjaar de zon op het lichaam schijnt, ontwaakt het lieveheersbeestje uit zijn winterslaap. Eenmaal op temperatuur gekomen begint deze meteen met het zoeken van voedsel en het vinden van een partner. Het lieveheersbeestje kan dit doordat het op uiterst effectieve manier de energie kan benutten. Wanneer energieneutraal bouwen betekent ‘bouwen met een zo laag mogelijke energiebehoefte’ dan biedt de manier waarop het lieveheersbeestje met energie omgaat een duidelijke inspiratiebron. 

Read More

Topics: Duurzaam bouwen, Klimaat utiliteitsbouw, Energie besparen, Buitenzonwering

Energieneutraal bouwen met de natuur als catalogus: De Eik

Posted by Colt International on Nov 13, 2012 3:00:00 PM

Lang hebben we gedacht dat onze moderne wereld maakbaar is. Dat we met onze grote machines en chemicaliën kunnen creëren wat we maar willen. Dat door de enorme energiebehoefte die daarmee gepaard gaat een tekort ontstaat aan fossiele brandstoffen, is een bedreiging die we pas sinds kort onderkennen. Met die wetenschap komt langzaam ook de belangstelling voor duurzaamheid weer tot leven. En tegelijkertijd het besef dat de natuur ons jaren vooruit is.

Read More

Topics: Ventilatie, Koeling en Verwarming, Duurzaam bouwen, Klimaat utiliteitsbouw, Energie besparen, Buitenzonwering

Energieneutraal bouwen met de natuur als catalogus: De Pinguin

Posted by Colt International on Nov 6, 2012 3:01:00 PM

De primaire functie van een gebouw is beschutting tegen temperatuur, wind en regen. Een functie die in de natuur alom bekend is. Bij het ontwerpen van energieneutrale gebouwen wordt gezocht naar een optimale verhouding tussen die functie, interne factoren, materialen en technieken met een zo klein mogelijke energiebehoefte. Een verhouding waar de natuur geen moeite mee heeft. De natuur leent zich dan ook uitstekend als voorbeeld voor innovatieve ideeën en oplossingen.

Read More

Topics: Koeling en Verwarming, Duurzaam bouwen, Klimaat utiliteitsbouw, Energie besparen, Buitenzonwering

Energieneutraal bouwen: rol tweede huid gevel met PV-cellen

Posted by Colt International on Aug 8, 2012 9:53:00 AM

Duurzaam bouwen

Read More

Topics: Duurzaam bouwen, Klimaat utiliteitsbouw, Energie besparen, Buitenzonwering

Kaap Skil van Mecanoo architecten wint Daylight Award 2012

Posted by Colt International on Jun 14, 2012 5:12:00 PM

Daglicht is een onzichtbaar bouwmateriaal, dat echter wel degelijk invloed heeft op de ervaring van een gebouw. Het is de verbinding tussen buiten en binnen. Voor de Daylight Award 2012 werd gekeken naar de invulling van de opdracht: daglicht als bouwmateriaal optimaal inzetten in de gebouwde omgeving.

Read More

Topics: Duurzaam bouwen, Buitenzonwering

9 voordelen van de actieve gevel / fotoreportage

Posted by Colt International on Mar 27, 2012 3:00:00 PM

Met de intrede van moderne technieken in bouwmaterialen en met de focus op duurzame gebouwen worden ook de eisen aan de gevel steeds hoger. Naast de rol van passieve bescherming tegen kou, warmte en regen krijgt de gevel steeds vaker ook een actieve rol. Vergelijkbaar met de rol van een huid waar uitwisselingen tussen binnen en buiten plaatsvinden. De gevel heeft dan tot doel om met actieve technieken het binnenklimaat van een gebouw te verbeteren.

Read More

Topics: Duurzaam bouwen, Klimaat utiliteitsbouw, Buitenzonwering

Welkom op het Colt blog

Hier delen we onze kennis over klimaat in de industrie, klimaat in de utiliteit en brandveiligheid. Meld je aan voor blog updates om per e-mail een melding te ontvangen als wij hier een artikel publiceren. 

Meld je aan voor updates:

Laatste artikelen

Best gelezen blogs