aanmeld_banner-1
Klimaat industrie • 2 min lezen

Hoe een bezoek aan TIV 2019 je maakbedrijf toekomstbestendig maakt

Björn Oude Avenhuis - gepubliceerd op 20 augustus 2019

Over een maand trapt de Technisch Industriële Vakbeurs 2019 groots af. TIV 2019 staat bekend als hét evenement voor de maakindustrie. Op 17, 18 en 19 september ervaar je hier als eerste de nieuwste producten, innovaties en trends voor je bedrijf en leer je meer over dé oplossingen voor je vraagstukken rondom productie en personeel. Veel bezoekers gingen je al voor. Heb jij je bezoek aan de TIV 2019 al gepland staan? Hieronder deel ik 3 redenen waarom een bezoek meer dan de moeite waard is.

1 .TIV 2019 richt zich op inspiratie en oplossingen voor de toekomst

TIV 2019 biedt zowel inspiratie als concrete oplossingen voor de vraagstukken waar de maakindustrie van wakker ligt. De input van vakprofessionals uit de industrie vormt de basis voor het beursprogramma. Hier ligt dus een unieke kans voor maakbedrijven om zich te laten informeren over de laatste innovaties en in te spelen op de toekomst van de sector.

Behalve de bekende vraagstukken is er dit jaar uitgebreid aandacht voor duurzaamheid van processen en de strengere eisen die hiermee gepaard gaan. Hoe behoud je bijvoorbeeld voldoende grip op je tolerantie en nauwkeurigheid van bewerking en zorg je dat dit niet wordt beïnvloed door omgevingsfactoren. Op TIV 2019 vind je de juiste partners om je te helpen deze issues te tackelen en je maakbedrijf voor te bereiden op de toekomst.

2. Nieuwe elementen die precies in jouw straatje passen

De standaarden voor productie en personeel worden steeds strenger door de eisen uit de markt. Met nieuwe technologische ontwikkelingen stel je je als maakbedrijf niet alleen reactief op tegenover deze veranderende normen, maar speel je proactief in op kansen. Loop niet achter de feiten aan, maar zorg dat je klaar bent voor de toekomst met alle tips en tricks van TIV 2019.

Goed werkgeverschap is essentieel in de huidige overspannen arbeidsmarkt van de maakindustrie. Vakkundig personeel is schaars, en daarom is het belangrijk een goed werkklimaat te bieden. Het is belangrijk goed voor je mensen te zorgen, zodat deze investering je helpt met het bereiken van tevreden medewerkers en optimale prestaties.

Dit jaar is daarom de introductie van nieuwe elementen op TIV 2019, zoals de Technologiestraat en de route Werkgever van de Toekomst. In de Technologiestraat staan exposanten met de allernieuwste innovaties binnen de maakindustrie. Op de route Werkgever van de Toekomst zijn studenten te vinden die kennis komen maken met potentiële werkgevers uit hun regio.

3. Leer meer over De Frisse Fabriek

In de maakindustrie is het één van de grootste uitdagingen: een goed werkklimaat creëren met voldoende schone lucht, goede ventilatie en de juiste temperatuur voor je productie én je medewerkers. Het realiseren van een gunstig werkklimaat zorgt voor hogere productiviteit, minder verzuim, constante productiekwaliteit en behoud van personeel.

Inmiddels is deze beurs al voorbij, maar voor het meedenken over jouw doelstelling om een optimaal werkklimaat bij jouw maakbedrijf te realiseren, staan onze specialisten voor je klaar. 

frisse fabriek cta button

 

Picture of Björn Oude Avenhuis

Björn Oude Avenhuis