Terugblik op een veelbewogen halfjaar

Colt International | 14 juli 2020

zomer_logo-607647752Het eerste halfjaar van 2020 zit er alweer op en de tijd is voorbij gevlogen! We blikken terug op een bijzondere en bizarre tijd en ook bereiden we ons voor op de aankomende vakantieperiode.                                      De zomer is al een tijdje volop op gang en daarmee ligt bij veel bedrijven ook hittestress op de loer. Een té warme werkomgeving kan namelijk leiden tot concentratieverlies en afname in productiviteit van medewerkers. Hoewel het voor velen helaas een onzekere periode is en waarschijnlijk nog even zo zal blijven, zijn er ook een aantal industrieën (met name de voeding- en verpakkingsbedrijven) die overuren hebben gedraaid. De hygiëne en ventilatie bij deze bedrijven stonden hoog op de agenda. In het kader van het coronavirus hebben we van vele relaties vragen ontvangen over hoe zij het beste om kunnen gaan met hun ventilatiesystemen en klimaatinstallaties. Specifieke aanbevelingen kunnen uiteraard per industrie/bedrijf/hal verschillen, maar als algemeen geldende richtlijn zetten we deze nog even op een rij:

 • Goede ventilatie is én blijft belangrijk voor comfort en welzijn!  
 • Zorg voor een goede luchtverversing; 
  • Ventileer bij verblijf in een ruimte, deze meer dan normaal.
  • Vermijd recirculatie van lucht zo veel mogelijk.
 • Houd luchtfilters in (top)conditie;
  • Laat luchtfilters tijdig onderhouden, reinigen en vernieuwen.
  • Hoog rendement filters (HEPA) kunnen bijdragen aan het verwijderen van kleine deeltjes uit de lucht, zoals virussen.
 • Neem extra voorzichtigheid in acht indien in een verblijfsruimte geen frisse lucht wordt ingeblazen en vervuilde lucht wordt afgezogen;
 • Aanvullende voorzieningen;
  • Soms zijn er aanvullende voorzieningen of technische aanpassingen wenselijk. Schadelijke microben en virussen in lucht kunnen bijvoorbeeld bestreden worden met reinigingstechnieken gebaseerd op ioniserende of ultraviolette straling.

Ook publiceren wij regelmatig video’s op ons Youtube kanaal waarin we kennis delen over de actualiteit en markt, klimaattechniek, brandveiligheid en service & onderhoud. Onderstaand een greep uit onze collectie:

Frisse Fabriek

Het Frisse Fabriek klimaatconcept is al zo’n succes dat het inmiddels is uitgerold in meer dan 7 landen! Bekijk de video die in 2 min. uitlegt waarom een fris werkklimaat belangrijk is en wat de voordelen zijn om een Frisse Fabriek / productiehal te hebben met name in deze tijd.

 

CoolStream adiabatische koeling en ventilatie

Als aanvulling op de Frisse Fabriek, vind je in deze video de ins en outs van de CoolStream T, een allround klimaatsysteem voor koeling en ventilatie het hele jaar door.

 

Flex4Con voor aansturing brandveiligheidinstallaties

De Flex4Con technologie zorgt voor aansturing van natuurlijke Rook- en WarmteAfvoer-installaties die ook te gebruiken zijn als ventilatie in utiliteitsgebouwen. Deze nieuwe, gecertificeerde technologie is een doorontwikkeling op de voorgaande OPV-aansturing van Colt en is toepasbaar voor zowel bestaande als nieuwe RWA-installaties.

Brandveiligheid voor dierverblijven

Helaas komen er nog onnodig veel stalbranden voor en hebben deze branden een grote impact op mens, dier en milieu. Ook zijn de economische gevolgen groot.  In deze video laten wij zien hoe je door middel van RWA installaties een dierverblijf brandveilig kunt maken:

 

Wij wensen jullie een fijne zomerperiode en tot in september! 

Volg ons op LinkedIn en YouTube om op de hoogte te blijven van relevant nieuws uit jouw branche! 

 

 

Colt International
Colt International