5 Redenen om uw klimaatbeheersing te onderhouden

Colt International | 1 augustus 2022

Een goed, gezond en aangenaam (werk) klimaat met schone en frisse lucht levert een hoop voordelen op, zowel in de industrie als de utiliteitsbouw. Denk bijvoorbeeld aan een hogere productiviteit, geen last van hoge temperaturen en schadelijke stoffen of gassen, tevreden werknemers, optimale productkwaliteit en het waarborgen van de voedselveiligheid.

De voorwaarde daarvoor is wel dat de aanwezige klimaatinstallaties optimaal presteren. Klimaatsystemen zijn complexe installaties waarbij de afstemming nauw luistert. Een mankement of storing kan direct (grote) gevolgen hebben. Van een werkplek waar de temperatuur te hoog oploopt tot bacterie- en schimmelvorming in het productieproces. Goed onderhoud helpt u om continu te zorgen voor een aangename werkomgeving en vervuiling te voorkomen.

1 Lagere Total Cost of Ownership (TCO)

Om een goed inzicht te hebben in de kosten van installaties kijken we naar de Total Cost of Ownership (TCO). Dat zijn alle kosten gerelateerd aan de aanschaf en het gebruik gedurende de levenscyclus van goederen en diensten. Hoe zit het met de energiekosten en met het onderhoud? Op deze manier ziet u hoe duurzaam uw investering is. 

Het goed onderhouden van een klimaatinstallatie verlengt de levensduur en voorkomt hoge onverwachte kosten. Hiermee liggen de totale kosten lager.

2 Betere betrouwbaarheid

Uw productieproces moet betrouwbaar verlopen. Daarvoor kan u afhankelijk zijn van klimaatinstallaties. Als u door ons regelmatig het onderhoud laat doen, kunt u er van op aan dat het klimaat onder controle is.

klimaattechniek-thermabase-monteur-841b9a88

3 Garantie op een schone omgeving

Het welzijn van uw medewerkers is belangrijk! U wilt zorgen dat ze te allen tijde onder prettige temperatuur in schone lucht en zonder tocht kunnen werken. Dat gaat natuurlijk niet met een vies filter of een slecht functionerende thermometer.

4 Voorkomen problemen

Door regelmatig de installaties te inspecteren kunt u beter voorspellen wanneer er bijvoorbeeld nieuwe onderdelen nodig zijn, welke potentiële issues er op de loer liggen en meer. Zo komt u niet voor (dure) verrassingen te staan.

5 Betere levensduur en productkwaliteit

Uw installatie gaat dankzij onderhoud langer mee en u kunt voor langere termijn een goede productkwaliteit garanderen. Dankzij de aandacht die uw installatie krijgt wordt een optimaal rendement behaald. 

Wat doet Colt voor u qua onderhoud?

Service & onderhoud is routinewerk voor Colt International. Onder de werkzaamheden vallen onder meer:

  • Het preventief onderhouden en vervangen van de onderdelen van het klimaatsysteem
  • Lijntesten met een gebouwbeheerssysteem of een logsysteem
  • Het kalibreren en ijken van meetpunten
  • Het preventief onderhouden van de regeltechniek
  • Controles op onder andere de koelinstallaties en verwarmingssystemen
  • Visuele inspecties en het functioneel schoonhouden van installaties
  • Een maandelijkse inspectie op het functioneren van de installaties en het tijdig vervangen van filters

Meer weten?

Stel uw vraag of laat u adviseren door een Service & Onderhoud specialist en ontdek wat onderhoud op maat voor u kan betekenen. In een persoonlijk gesprek helpen u je graag verder met uw specifieke vraagstuk om de mogelijkheden in kaart te brengen.

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan

Colt International
Colt International