Projectmanagement en technische documentatie voor infrastructuurrenovatieprojecten

Colt International | 22 september 2022

Bij grootschalige projecten (infrastructuur of overheid) is strak projectmanagement onmisbaar. U hebt als aannemer een partner nodig die weet wat er qua projectplanning en documentatie nodig is, welke rapportages en dossiers u moet aanleveren. U heeft iemand nodig die dezelfde taal spreekt.

Colt heeft ervaring en ontzorgt u op het gebied van projectmanagement (Prince 2, IPMA), projectplanning VCA-normen, ISO-normen, exploitatiedoelen, As built-dossiers, Factory Acceptance Test (FAT), Site Acceptance Test (FAT). Wij weten wat u nodig heeft! Zo voorkomt u rompslomp en heeft u duidelijke afspraken en lopen de projecten op rolletjes.

Waar let een goede projectmanager op?

Budget

Waar is hoeveel budget voor vrijgemaakt, wat valt daaronder en hoe houden we de kosten binnen de begroting?

Contract

Wat zijn de onderlinge afspraken? Zijn er performance targets? Wanneer wordt wat geleverd en is er sprake van penalty-clausules?

Kwaliteit

Hoe borgt u de kwaliteit? Welke tests gebeuren er vooraf, tijdens de uitvoering en achteraf? Hoe presteert het geleverde systeem? Al deze zaken worden geborgd met vooraf besproken toetsmomenten.

Planning

Voor dit soort projecten wordt er verwacht dat de planning helemaal rond is van begin tot eind. We monitoren de voortgang en zorgen dat de zaken op schema blijven.

Colt ontzorgt u op het gebied van technische documentatie

We begrijpen de vragen die komen bij dit soort projecten en zorgen voor een soepel proces rondom technische documentatie. We zorgen dat u alle vinkjes kan zetten voor een soepele overdracht aan Beheer en Onderhoud en dat het project succesvol wordt gerealiseerd.

We helpen bijvoorbeeld op deze gebieden:

  • Technische documentatie
  • As-Built dossier
  • CFD-tests en rapportages
  • FAT-tests en rapportages
  • SAT-tests en rapportages
  • Documentatie ten behoeve van vergunningen
  • Het realiseren van exploitatiedoelen

Colt zorgt voor gedegen projectmanagement

Dankzij het projectmanagement van Colt houdt u overzicht, minimaliseert u rompslomp en realiseert u de projecten zoals beoogd. Voor grote projecten wordt standaard gewerkt met een projectplanning en periodiek projectoverleg met het projectteam.

Colt heeft jarenlange ervaring in diverse projectmanagementmethodes zoals Prince2 (PRojects IN Controlled Environments) en IPMA. Daardoor begrijpen we de vragen die u stelt en kunnen we deze optimaal beantwoorden.

Colt ontzorgt de opdrachtgever gedurende alle fasen van het project vanaf het ontstaan van ontwerp oplossing tot en met de inbedrijfstelling en oplevering en alle fasen daar tussen in.

Meer weten?

Colt ondersteunt bij het vaststellen van de exacte benodigde ventilatoren, het ontwerpen en testen van de oplossingen. Het testen gebeurt gedurende het hele proces. Vooraf worden stromingen berekend met CFD software, de ventilatoren worden in de fabriek getest (FAT) en na montage (SAT).

Kortom, Colt ontzorgt u op het gebied van technische documentatie, projectmanagement en alles wat daarbij komt kijken. Daardoor worden renovatieprojecten voor infrastructuur op tijd afgerond, binnen budget en voldoen de projecten aan alle normen.

Neem contact op voor de mogelijkheden of bekijk de speciale pagina over tunnelventilatie en overdrukinstallaties in tunnels.

Colt International
Colt International