Een schonere lucht en een aangename temperatuur in de fabriek voor One Way Plastics

Maarten Jans | 17 september 2019
_8506889_01

_8506889_01De spuitzakken van One Way Plastics zijn de afgelopen jaren sterk in populariteit gestegen. Zodra chef koks ermee hebben gewerkt, willen ze niet anders meer. Dat heeft ervoor gezorgd dat de spuitzakken inmiddels wereldwijd in meer dan zestig landen worden verkocht. De groeiende vraag naar de spuitzakken zorgt ervoor dat het bedrijf dit jaar verhuist naar een grotere productlocatie in Breda. Hoe zorgt One Way Plastics ervoor dat haar werknemers op de nieuwe locatie maximaal kunnen presteren in een optimaal werkklimaat?

Warmte afstotende machines

De grootste bedreiging voor het realiseren van een optimaal werkklimaat zijn de warmte afstotende machines die in de productiehal staan. “Daardoor kan de temperatuur aardig oplopen,” aldus Toon Sturm, managing director bij One Way Plastics. “Dat is niet fijn voor onze medewerkers en maakt het ook moeilijker om het kwaliteitsniveau van onze producten constant te houden.”

Of er een klimaatsysteem in het nieuwe pand geplaatst moest worden, was dus ook geen vraag. Het Frisse Fabriek concept van Colt International sprak aan en dus toog Ron Jongenelen, technisch adviseur bij Colt International, naar Breda voor een klimaatanalyse. “Hierbij brengen we verschillende factoren in de fabriek in kaart. Daarna richten we de ruimte zodanig in dat het hele jaar door gewerkt kan worden onder dezelfde klimatologische omstandigheden.”

_8506950_01

De Frisse Fabriek

Het nieuwe klimaatsysteem zorgt voor een frisse fabriek waarin medewerkers straks hun werkzaamheden kunnen verrichten in een ruimte met schone lucht en met een constante temperatuur. Een doel waar niet alleen One Way Plastics, maar meer bedrijven naar streven. “Bedrijven hechten steeds meer waarde aan energiezuinig produceren, maar ook aan een fijne werkomgeving voor hun medewerkers,” aldus Sarah El Mouden van Colt International.

Zeker wanneer zij als een aantrekkelijke werkgever beschouwd willen worden. “Het werkklimaat is tegenwoordig bijna een secundaire arbeidsvoorwaarde geworden voor werknemers. Daarom is het voor werkgevers belangrijk om uit te dragen dat zij een goed klimaatsysteem belangrijk vinden,” aldus Sarah El Mouden.

Lees de gehele case study van OneWayPlastics hier. 

 

Maarten Jans
Maarten Jans
Regio Manager, Klimaat Industrie
Stuur een mail