Maximale productiviteit en constante kwaliteit. Hoe een goed klimaat hieraan bijdraagt

Björn Oude Avenhuis | 21 februari 2022
schone werkomgeving, binnenklimaat, werkomgeving

Als directeur of technisch manager wenst u natuurlijk dat alles vlekkeloos verloopt in uw bedrijf. Zowel de kwaliteit, het productieproces als de werkomgeving. U streeft naar hoge productiviteit, het leveren van constante productkwaliteit en tevredenheid op de werkvloer. Een goed klimaat kan hierbij helpen.

Binnenklimaat bij productiehallen 

Het effectief regelen van het binnenklimaat is voor de meeste productie- en industriehallen een grote uitdaging. Het binnenklimaat wordt namelijk niet alleen beïnvloed door de buitentemperatuur en de zonne-uren. Ook de warmte die vrij-komt in de productieprocessen verhoogt de binnentemperatuur. Hierdoor kan deze al snel oplopen tot 10 boven de buitentemperatuur.

Onderzoek toont aan dat de productiviteit met elke graad boven de 22 met 2% daalt. In het geval van een buitentemperatuur van 25 en waardoor de binnen-temperatuur vaak stijgt tot boven de 30 , daalt in de productiehal de productiviteit wel tot 20%. Conclusie: het binnenklimaat heeft dus niet alleen effect op het comfort en welzijn van medewerkers, maar onderaan de streep ook op de omzet.

Maar het is niet altijd eenvoudig het effect van machines, gevels, mensen en weersinvloeden van buitenaf te begrijpen en te voorspellen. Dus hoe zorg je nu voor een klimaat dat zowel betekenis geeft aan het proces, het product en het welzijn van mensen? 

Passende klimaatoplossing

In omgevingen waar complexe installaties aan te pas komen en waar tem-peratuur een belangrijk onderdeel is in het productieproces is een constante juiste temperatuur een vereiste. Een passende klimaatoplossing biedt uitkomst. Dynamische bouwsimulaties en CFD-simulaties geven inzicht in het binnen-klimaat en kunnen ingezet worden om HVAC-systemen te beoordelen. CFD wordt ingezet bij productie- industriehallen, kantoorruimtes en opslagruimtes. Maar ook bij cleanrooms en datacenters waar het heel nauw komt met temperaturen.  

Voor het bepalen van de juiste oplossing kan de Computational Fluid Dynamics (CFD) methode worden toegepast waarbij advies van een klimaatdeskundige en een goed ontwerp van de omgeving randvoorwaarden zijn.  De CFD methode wordt inmiddels veelvuldig ingezet door verschillende grote organisaties.  

365 dagen per jaar de gewenste temperatuur. Gegarandeerd!

Van de allereerste meting ter plaatse tot het gewenste resultaat, alles vraagt om specialistenwerk. Doordat Colt International over zeer ervaren klimaat-deskundigen beschikt en over de juiste programmatuur, kunnen wij u 100% resultaatgarantie geven. En dat betekent iedere dag, 365 dagen per jaar, de gewenste temperatuur.

Heeft u ook behoefte aan de juiste klimaatoplossing en wilt u weten wat CFD voor u kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs. 

Maximale productiviteit en constante kwaliteit
Spreek met één van onze adviseurs
Contact opnemen
Björn Oude Avenhuis
Björn Oude Avenhuis
Regio Manager, Klimaat Industrie
Stuur een mail