Kou en tocht; boosdoeners voor gezond werkklimaat

Colt International | 16 december 2014

Weersverwachting_300pxDeuren dicht, ramen dicht, luiken dicht, verwarming hoog, we doen wat we kunnen om gezond de winter door te komen. Maar of we dat nu op de meest efficiënte en duurzame manier doen, is maar de vraag. Zeker op de industriële werkvloer leveren we in deze koude tijd vaak onnodig veel in zowel wat energie als wat een gezond werkklimaat betreft.

Hoe comfortabel werknemers het klimaat op de productievloer ervaren, wordt voor een groot deel bepaald door de luchttemperatuur en de luchtsnelheid. Kou en tocht, daar houden we niet van! Sterker nog, het zijn twee van de grootste boosdoeners als we het hebben over oorzaken van ziekteverzuim en een lagere productiviteit. In veel industriële productieprocessen lijkt tocht echter onvermijdelijk. Procesmatig wordt veel lucht afgezogen wat onderdruk en ongecontroleerde luchtstromen teweeg brengt. Met als gevolg tochtklachten op de werkvloer. Verwarming hoog en hopen dat de winter snel voorbij is. Of zijn er alternatieven?

 

In de whitepaper hieronder wordt uitgelegd hoe je een productief werkklimaat kunt creëren voor je productiepersoneel, winter én zomer!

 

 

NEN ISO 7730  

 

Colt International
Colt International