Koeling en Verwarming, Energie besparen, Duurzaam • 1 min lezen

Hybride klimaatinstallatie met mini WKO

Colt International - gepubliceerd op 23 september 2014

spits_hal_klein-resized-600Waar dagelijks een Formule 1-wedstrijd gereden wordt om meer dan 30.000 mensen foutloos te voorzien van hun medicijnen, is maximale aandacht voor de mensen en hun werkomgeving een randvoorwaarde.’ Zo opent het artikel Formule 1 klimaatsysteem voor Formule 1 werkplaats dat deze week in het nieuwe magazine Duurzaam Gebouwd verscheen. In dit artikel een interview met de heer Van der Graaf, verantwoordelijke apotheker bij SPiTS – medicijnuitgifte op maat – in Oosterwolde over het belang van een comfortabele en gezonde werkomgeving.

Omdat bij SPiTS alles met medicijnen te maken heeft, staat veiligheid voorop en is de fouttoelating minimaal. “Dit vergt een enorme toewijding en concentratie van de medewerkers” vertelt Van der Graaf in het interview. “Die eisen we ook, want de eindafnemer is 100% afhankelijk van ons product. We bieden daarom medewerkers ook een werkomgeving waarin ze zich goed voelen. Een omgeving waarin het juiste klimaat heerst met goede condities en frisse lucht. ” Om die omgeving te krijgen,werd in de kantoren en nieuwe productiehal een hybride klimaatinstallatie met als basis een mini WKO geïnstalleerd.  

Mini WKO

Duurzaamheid was een basisvoorwaarde voor SPiTS. Een mini WKO met een koppeling naar het
bestaande gebouw zorgt hier voor. Een mini WKO kan gebouwen tot 500 kWh (max.thermisch vermogen) voorzien van duurzame energiebuffering. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hybridetechniek, interne etmaalbuffering en decentrale warmtepompen. Een dergelijk systeem kan in alle seizoenen ingezet worden. Maar het belangrijkste is “volgens Van der Graaf toch dat het systeem ‘…een uitzonderlijk goed werkklimaat…’ levert.

Lees hier het volledige interview uit het magazine Duurzaam Gebouwd.

 

Picture of Colt International

Colt International