Houd je medewerkers koel door klimaatbeheersing op de werkvloer

Colt International | 14 juli 2015

ProductiehalDe zomer is nog maar net begonnen en ons klimaat heeft al meerdere temperatuurrecords gebroken. Consumenten maar ook bedrijven rennen daarom massaal naar de winkel of naar klimaatbedrijven.

Vanwege de huidige manier van bouwen en isoleren, zowel in nieuwbouw als renovatie, is de koude vraag inmiddels groter dan de warmtevraag. Een goede klimaatinstallatie vraagt om een goede inventarisatie van de situatie. Is de klimaatinstallatie hierop afgestemd dan zal met een minimaal energiegebruik een maximaal comfort worden bewerkstelligd. Het klimaat op de werkvloer is van grote invloed op allerlei factoren.

Zodra de eerste hete dagen van het jaar aanbreken ontstaat er een enorme run op ventilatoren, airco’s en air-coolers. Helaas komen de meeste mensen met lege handen thuis (de spreekwoordelijke koude kermis). Dit kan voor consumenten een hele teleurstelling zijn. Zij hebben vaak het idee niet goed geholpen te zijn en hadden andere verwachtingen van de aanbieders van deze apparaten. De markt had toch met de juiste producten kunnen klaarstaan?

Het werkklimaat

Anno 2015 kun je geen medium bekijken, geen vakblad openslaan of we worden overspoeld met onderzoeken en rapporten waarin wordt beschreven en bewezen dat het juiste klimaat op de werkvloer van groot belang is. Professor P.O. Fanger heeft toonaangevend onderzoek gedaan naar de verhouding tussen werkklimaat en tevredenheid onder werknemers. Hieronder vind je een aantal punten die wij regelmatig tegenkomen. Voor diepgaandere informatie verwijs ik je graag naar de onderzoeken van professor Fanger.

Het juiste klimaat op de werkvloer leidt tot:

  • Verhoogde productiviteit
  • Verminderd verzuim
  • Hogere werknemerstevredenheid
  • Duurzaamheid

En voorkomt onder andere hittestress.

Doorbreek de vicieuze cirkel

Ondanks de overvloed aan informatie reageren de meeste nog steeds impulsief en niet-pro-actief. Hopelijk zijn er nog maar weinig bedrijven die in deze vicieuze cirkel belanden. Wij informeren je graag over klimaatbeheersing en het doorbreken van deze vicieuze cirkel, bijvoorbeeld in onderstaand filmpje.

 

Wil je meer weten over het ideale werkklimaat? Download dan onderstaand onze Frisse Fabriek whitepaper.

Download het whitepaper 'De Frisse Fabriek'

 

Colt International
Colt International