• Colt @ Twitter
  • Colt @ LinkedIn
  • Colt @ Youtube
  • Coltblog
  • Colt @ Twitter
  • Colt @ LinkedIn
  • Colt @ Flickr
  • Colt @ Youtube
  • Colt @ Facebook
  • Colt @ Pinterest
  • Coltblog

Colt Blog

Een hogere productiviteit door een aangenaam werkklimaat voor Nobels B.V.

Posted by Björn Oude Avenhuis on Sep 10, 2019 10:17:00 AM
Find me on:

_8508143_Def_Colt_Nobels_Noordwijkerhout_MIDNobels B.V., producent van hoogwaardige specialistische machines voor de sierplanten- en bollenteelt, verlegde jaren geleden de focus van een nichemarkt naar de internationale glastuinbouw. Een succes, want het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een internationale marktleider en is actief in meer dan 60 landen.

Een nieuwe locatie

Om die groei vast te kunnen houden en hun klanten beter te bedienen besloot het bedrijf haar twee vestigingen in Katwijk en Noordwijkerhout samen te voegen en te verhuizen naar een gloednieuw pand in Noordwijkerhout. Uniek doordat in dit nieuwe pand de productie en de verkooporganisatie voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf zijn samengevoegd.

Naast ontzettend veel nieuwe kansen, bracht deze verhuizing ook een aantal belangrijke uitdagingen met zich mee. Zo dienden twee compleet verschillende bedrijfsculturen samengevoegd te worden en moest er een omgeving gecreëerd worden waarin beide afdelingen zich prettig voelen.

Een prettig werkklimaat

Dat bleek voornamelijk voor de productieafdeling een uitdaging. “Onze laser- en poedercoatingmachines veroorzaken veel warmte en vrijkomende dampen op de productievloer. Doordat het nieuwe gebouw extreem goed geïsoleerd en vrijwel hermetisch dicht is blijft de warmte hangen in de ruimte,” vertelt Ber van Nobelen, eigenaar van Nobels B.V..

De oplossing die resulteerde in een aangenaam werkklimaat werd gevonden in een passend klimaatsysteem met adiabatische koeling voor de industrie. Een project waarvoor de hulp van Gerton Oost, Technisch Adviseur bij Colt International, werd ingeroepen.

_8508156_Def_Colt_Nobels_Noordwijkerhout_MID

Een klimaatsysteem op maat

“Op basis van tekeningen, een uitgebreide inventarisatieronde binnen het bedrijf en ervaringsgetallen werd een werkgebied binnen de hal afgesproken”, vertelt Gerton Oost. “Om zo slim mogelijk met de kosten om te gaan, hoef je namelijk niet elk hoekje van de hal mee te nemen. Bij het maken van een ontwerp is het essentieel een goede analyse van de klimaatsituatie te maken.”

Gerton’s analyse resulteerde in een klimaatsysteem dat volledig aansluit op de wensen van Nobels B.V. en dat zorgt voor een optimaal werkklimaat voor de productiemedewerkers. “Deze installatie is echt bedoeld voor de mensen, hier leeft de Frisse Fabriek gedachte. Het aangename klimaat in de hal in combinatie met het licht door het dak zorgt voor meer werkplezier en hogere productiviteit,” aldus Ber van Nobelen.

Jouw eigen Frisse Fabriek

Benieuwd hoe jij ook voor jouw medewerkers een optimaal werkklimaat kunt realiseren? Wij laten je op TIV 2019 zien hoe je met gebruik van moderne en energiezuinige toepassingen en innovaties een Frisse Fabriek creëert voor kwaliteit van je productie en tevreden medewerkers.

Ook voor het meedenken over jouw doelstelling om een optimaal werkklimaat bij jouw maakbedrijf te realiseren, staan onze specialisten voor je klaar. Vraag hier een gratis ticket voor TIV 2019 aan en ga met onze specialisten in gesprek.

New call-to-action

Topics: Beurzen

Welkom op het Colt blog

Hier delen we onze kennis over klimaat in de industrie, klimaat in de utiliteit en brandveiligheid. Meld je aan voor blog updates om per e-mail een melding te ontvangen als wij hier een artikel publiceren. 

Meld je aan voor updates:

Laatste artikelen

Best gelezen blogs