Hoe klimaatsystemen bijdragen aan een hygiënisch productieklimaat in productie- en verpakkingshallen

Maarten Jans | 4 juni 2019
Def_Colt_Haval_Gemert_HR HS

Bij veel kunststof- en verpakkingsbedrijven spelen Def_Colt_Haval_Gemert_HR HShygiënestandaarden een belangrijke rol. Vooral bedrijven die actief zijn in de foodindustrie hebben te maken met strenge eisen als het gaat om het productieproces, de werkomstandigheden en het werkklimaat. Haval Disposables B.V. kampte ook met deze uitdagingen. Hieronder licht ik toe hoe Haval een comfortabel klimaat realiseerde in een hygiënische BRC-omgeving.

Verpakkingsbedrijven die produceren volgens de BRC standaarden

De BRC Global Standards voor Food Safety (BRC) is een verzameling voedselveiligheidsnormen bedoeld voor voedselverwerking, behandeling en verpakking. Haval — producent van disposables kunststof verpakkingen in de voedselindustrie — moet ook aan deze normen voldoen. Daarom speelt bij hun productieproces een geconditioneerd productieklimaat een belangrijke rol om de kwaliteit van de producten te kunnen garanderen.

Van plannen om uit te breiden tot tevreden werknemers

Maar er speelde meer bij Haval dan alleen het moeten garanderen van de voedselveiligheid. Wegens de groei van het bedrijf voldeed de productiehal niet meer. De technologie was verouderd, temperaturen op de werkvloer konden oplopen tot wel 35°C en ook de dampen die vrijkwamen door de spuitgietmachines moesten aangepakt worden. Met het oog op goed werkgeverschap en het vinden en behouden van vakpersoneel — wat een serieuze uitdaging is in deze branche — moesten de werkomstandigheden naar een hoger niveau getild worden. Simpelweg omdat gemotiveerde, goed gekwalificeerde medewerkers niet willen werken in een minder goed geventileerde en warme omgeving. Na een energiescan en een goed plan van aanpak zijn de werkomstandigheden op de werkvloer van de nieuw te bouwen productiehal naar een aanzienlijk hoger niveau gebracht in vergelijking met de oude hal, waar voorheen alleen mechanische ventilatie geïnstalleerd was.

Een oplossing op maat

Om te zorgen voor een productie-omgeving die voldoet aan de BRC-normen én een werkomgeving biedt waar medewerkers aangenaam kunnen werken was een oplossing op maat noodzakelijk. In de case study vertellen we welke oplossing voor Haval het gewenste resultaat heeft gezorgd. Het heeft ze in elk geval het Frisse Fabriek certificaat opgeleverd.

Haval_uitreiking-1

Download het verhaal van Haval hier:

 Download case study

 

Maarten Jans
Maarten Jans
Regio Manager, Klimaat Industrie
Stuur een mail