GreenProject: ionisatie en de strijd tegen geur, stof en schimmel

Kees Sietsma | 15 december 2015

De_Frisse_Fabriek_dankzij_ionisatie.jpgLeeg je thuis jouw kliko wel eens? Wat voor gevoel gaat er dan door je heen als je de deksel opent? Waarschijnlijk wil je de klus zo snel mogelijk geklaard hebben. Maar wat als je nu dagelijks in zo’n omgeving werkt, zoals de medewerkers bij Rotie (verwerker afvalstromen)? Dan is geurbestrijding een noodzaak! Dat ondervond ook het team van het tv-programma ‘GreenProject’ aan den lijve. Onlangs zond RTL7 het bezoek van GreenProject aan Rotie al uit. Nu deze beelden ook online staan, wil ik je in deze blog graag laten ‘zien’ wat ionisatie betekent in de strijd tegen geur, stof en schimmel.

Geurreductie van 90%?

Onlangs was het RTL7-programma GreenProject, gepresenteerd door Roel Kyvelos, op bezoek in het Westelijk havengebied van Amsterdam. Simadan – producent van biodiesel uit tweede generatie grondstoffen – heeft hier recent een ultramoderne productiefaciliteit neergezet. Onderdeel hiervan is een nieuwe verwerkingshal, waar Rotie afvalstromen verwerkt van:

  • olie en vetten
  • organisch afval, recall, ODP en GFT

In de verwerkingshal van Rotie staan al snel honderden groene containers open, met rottend fruit en groente. Geurbestrijding was hier een must om een goede – en dus prettig ruikende – werkomgeving te creëren. Er moest een geurreductie van maar liefst 90% plaatsvinden om te voldoen aan de NeR-richtlijnen.

Geurreductie van 95%!

Rotie heeft de geuremissie van de groente- en fruitafvalstroom inmiddels enorm weten te reduceren. Niet tot 90%, maar zelfs tot 95%! Hoe zij dit bereikten? Door ionisatie – ook wel plasmafiltratie genoemd – toe te passen. Hierbij wordt zuurstof langs een hoog frequente buis geleid. De positief geladen zuurstofdeeltjes gaan een reactie aan met de geurmoleculen, die uiteen vallen in de oorspronkelijke componenten. In tegenstelling tot nageschakelde technieken vindt de geurbestrijding direct bij de bron plaats, waarbij de ruimte zelf ook dient als reactiekamer. Het rendement is hierdoor hoog en het energieverbruik laag.

Energiebehoefte van een gloeilamp

Door het toepassen van ionisatie zijn verrassende resultaten te bereiken; een geurvermindering tot wel 95% en tegelijkertijd is er sprake van energiebesparing. Door het toepassen van ionisatie is er namelijk minder behoefte aan ventilatie. Daarnaast blijft de temperatuur constant. Extra koeling of verwarming is dus niet nodig. En het ionisatieproces zelf is ook energiezuinig. Het vraagt slechts om 80 W per 10.000 m3 lucht per uur. Dat is vergelijkbaar met de energiebehoefte van een gloeilamp.

Strijd tegen stof en schimmel

Ionisatie is niet alleen toe te passen in de strijd tegen geur. Het gaat ook het gevecht aan met: 

  • stof
  • schimmel

Ionisatie zorgt in de metaalindustrie voor het clusteren van lasstoffen, waardoor deze stoffen zwaar worden en naar beneden vallen. Vrijkomende geuren en gassen breken af. Daarmee behoort het inademen van deze stoffen tot het verleden. Ook is ionisatie in te zetten in de strijd tegen schimmel, zoals bijvoorbeeld bij Bavaria gebeurde.

Schimmels maken geen kans

Bavaria slaat bier – met een temperatuur van twee graden Celsius – op in tanks. Tanks in een ongeconditioneerde ruimte veroorzaken condens. Hierdoor kan het gebouw vochtig worden. En vocht veroorzaakt schimmel. Bavaria wilde schimmelvorming voorkomen en koos voor actieve bestrijding in de vorm van ionisatie. Bij Bavaria is de primaire luchtstroom voorzien van ionisatiefiltering. De lucht gaat continu over ionisatiemodules heen en wordt vervolgens verspreid. Schimmels maken zo geen kans en zijn niet langer via de lucht overdraagbaar.

Frisse fabriek

Gebruik van ionisatie levert dan ook letterlijk een frisse fabriek op: 

  • geen storende geuren
  • geen stof
  • geen schimmel

Wat overblijft is een gezond en schoon binnenklimaat, zonder het milieu te belasten. Wat vind jij van deze resultaten na het zien van GreenProject? Ik ben benieuwd naar jouw mening. Laat een reactie achter!

Download het whitepaper 'De Frisse Fabriek'

 

Kees Sietsma
Kees Sietsma
Business Development Manager Climate Control NWS Europe, ESD
Stuur een mail