One stop shop voor renovatie & transformatie

Colt International | 1 februari 2024
Renovatie van Civilion in Den Bosch

Sinds 1 januari 2023 moeten bedrijfspanden minimaal het energielabel C hebben. Een gebouw dat lager dan C scoort mag niet gebruikt worden als kantoor. Door deze regelgeving is er een extra uitdaging bijgekomen om een gebouw te verduurzamen, zeker doordat nieuwbouw op dit moment vele obstakels kent.

Een nadeel van deze regelgeving is dat de waarde van kantoorpanden met een energielabel D of lager inmiddels 40% minder waard zijn geworden. Een oplossing om het gebouw zijn waarde te laten behouden is het kiezen voor renovatie of transformatie. Hierbij kan er met slimme keuzes een veel hoger energielabel gerealiseerd worden en kan de waardevastheid van het gebouw worden verhoogd.

 
GevelNed-ColorNed - Klimaatbeheersingssyteem in productiehallen (2)
 

Renovatie als oplossing

Veel kantoorpanden zijn in de basis goed te renoveren. Door onder andere gebruik te maken van duurzame bouwmethoden en duurzame oplossingen is een beter energielabel goed mogelijk. Zo heeft Civilion in ’s-Hertogenbosch hun gebouw verduurzaamd door onder andere het inwisselen van een kunststof lichtstraat voor een geïsoleerde glazen zadeldak. In deze glazen overkapping zijn ook nog ventilatieramen opgenomen waardoor de binnentemperatuur op een natuurlijke en bijna energieloze wijze geregeld kan worden.

“We zijn van energielabel B naar A++ gegaan!”
Frank Fiers, directeur Civilion te ‘s-Hertogenbosch

Bij het renoveren kan er verder gekeken worden dan enkel één glazen dak of één klimaatoplossing. Colt & Kingspan Light + Air hebben ruim 40 jaar expertise op het gebied van glazen daken, klimaatoplossingen en brandveiligheid. Hierbij is dus een integrale aanpak mogelijk met korte lijntjes en een totale renovatie-oplossing in één pakket. Bij het vernieuwen van een lichtstraat tot het upgraden van het comfort door het gebruik van een duurzame klimaatoplossing zoals adiabatische koeling is Colt/Kingspan Light + Air je partner.

 
kla-nl-galerijafsluiting-kringloop-14
 

Transformatie voor nieuwe kansen

Met het huidige woningtekort in Nederland staat de politiek te springen om - unieke - transformatieprojecten waarbij nieuwe woningen gerealiseerd worden. Veel kantoorpanden zijn geschikt om getransformeerd te worden naar appartementen of mixed use complexen. Aangezien een appartementencomplex of mixed use gebouw andere eisen heeft op het gebied van isolatie, comfort en veiligheid is raadzaam om te kiezen voor één oplossing.

Bij transformatie hoeft er ook minder rekening gehouden te worden met de eisen die de wetgever stelt bij nieuwbouw. Het gebouw staat immers al. Transformeren kan dus een effectieve manier zijn om ondanks de lastige situaties bij nieuwbouw, nieuwe woningen of mixed use gebouwen te realiseren.

Service & onderhoud voor langdurig duurzaam gebruik

Het kiezen voor een renovatie of transformatie is niet een keuze die zomaar gemaakt wordt. Er gaat veel geld mee gemoeid en de investering moet zichzelf ook nog eens terug kunnen verdienen, ongeacht mogelijke economische veranderingen in de toekomst. Door bij een renovatie of transformatie te kiezen voor structureel onderhoud kunnen operationele kosten van een gebouw verlaagd worden. Goed onderhoud van bijvoorbeeld glazen daken, klimaatsystemen of brandveiligheid verkleint immers de kans op vervelende storingen en klachten van eindgebruikers van een gebouw.

Een ander voordeel van geïntegreerde service en onderhoud is de verlengde levensduur van de gekozen oplossingen. Of er nou gekozen is voor een glazen dak, een op maat gemaakt klimaatsysteem of een brandveiligheidssysteem: door het onderhoud bent u langdurig verzekerd van een goede werking.

One stop shop

Er komen genoeg beleidsregels, verandering in wetgeving en economische verschuivingen af als er een renovatie of transformatie gepland gaat worden. Door de ruim 40 jaar ervaring van Colt & Kingspan Light + Air op het gebied van daglichtoplossingen, brandveiligheid en klimaatoplossingen is een integrale aanpak mogelijk waarbij alle facetten van verduurzaming en veiligheid aangepakt kunnen worden.

Het voordeel van een integrale aanpak is niet alleen de efficiëntie waarmee een uitdaging getackeld kan worden. Ook de korte lijntjes in het gehele proces helpen mee in het verkorten én het soepel laten verlopen van het gehele proces: van eerste idee tot de eerste eindgebruiker die gebruik gaat maken van het gebouw.

 

Neem contact op 

Colt International
Colt International