Cleanrooms absoluut een vereiste | de high-tech industrie

Björn Oude Avenhuis | 12 november 2021

Ze sturen digitale processen aan, leveren computerkracht en geheugen. In een gemiddelde auto zitten er zo’n 1000. Zonder geen computers, laptops, smartphones, medisch apparatuur en data-centers. We hebben het over chips. Dat we er bijna niet meer omheen kunnen en de vraag het komende decennium alleen maar toeneemt, is een feit. En dat er momenteel een grote schaarste is, eveneens.


Cleanrooms; niet meer weg te denken

Naast chips gaat het ook over het produceren van precisieonderdelen, meetinstrumenten en machineonderdelen. De high-tech industrie onderscheidt zich door het toepassen van nieuwe technieken waarmee zij een voorsprong behalen of behouden. Innovatie en onderzoek zijn de centrale drijfveren. Niet zo gek dat deze industrie behoefte heeft aan absolute schone productieruimtes, volledige klimatologische beheersing van het pand en een waterdichte beveiliging en toegangscontrole.

Bij alle schakels in de keten vraagt productie om nauwkeurigheid en een schone omgeving. Cleanrooms zijn in deze industrie niet meer weg te denken. De eis voor clean produceren neemt ook steeds meer toe. Immers kan stof en vuildeeltjes desastreuse gevolgen hebben voor het productieproces. Dit vraagt om specifieke behoeften aan de cleanrooms en laboratoria van nu en in de toekomst.

Integraal ontwerp

Als one stop shop biedt Colt een totaalpakket voor klimaatbeheersing in een integraal ontwerp ‘clean produceren’ en verzorgt hierbij zowel het advies, het ontwerp voor de klimaatinstallatie, de productie en de service en onderhoud van de installaties. Tevens geven wij garanties op alle systemen op basis van uitgangspunten die samen met u worden bepaald. 

Wilt u meer weten over klimaatbeheersing binnen cleanrooms? Download dan hieronder de Whitepaper. 

Download hier de Whitepaper
Klimaatbeheersing binnen cleanrooms
Download
Björn Oude Avenhuis
Björn Oude Avenhuis
Regio Manager, Klimaat Industrie
Stuur een mail