Wat een gezonde werkomgeving doet met productiviteit

Björn Oude Avenhuis | 18 november 2021

Al sinds de jaren 90 wordt er onderzoek gedaan naar ziekteverzuim in relatie tot luchtkwaliteit op de werkvloer. Een slechte luchtkwaliteit, veelal veroorzaakt door slechte of onvoldoende ventilatie, heeft invloed op het welzijn en de productiviteit van medewerkers. Het veroorzaakt droge/geïrriteerde ogen, hoofdpijn en vermoeidheid wat leidt tot ziekteverzuim en productieverlies. Dit terwijl een goede luchtkwaliteit juist voor meer productiviteit zorgt. Een belangrijk gegeven waar iets aan gedaan kan worden.


Gezondheid en welzijn bovenaan op de agenda

In 2021 staan gezondheid en welzijn bovenaan de agenda van bedrijven, mede versterkt door de opkomst en de rol van het coronavirus. Het is voor ieder van ons een belangrijk thema geworden. Uit onderzoek blijkt dat 67% van de Nederlanders meer buiten wil zijn omwille van hun gezondheid. Toch spenderen we gemiddeld 80 tot 90 procent van onze tijd in een gebouw. Niet zo vreemd dat er de afgelopen jaren meer aandacht is besteed aan het welzijn van medewerkers in kantoren en fabrieken.

Het belang van een gezonde werkomgeving is voelbaar en zichtbaar geworden. Personeel is een belangrijk asset en de schaarste naar goed personeel is groot. Naast voldoende daglicht, ergonomische werkplekken en groenvoorziening is er nog een thema dat zeker niet mag ontbreken bij een gezonde werkomgeving, namelijk een goede luchtkwaliteit met gewenste binnentemperatuur. De Computational Fluid Dynamics methode kan hierbij helpen.

Computational Fluid Dynamics

Computational Fluid Dynamics (CFD) is een methode om stromingen en overdracht van energie te voorspellen voor (nog) niet bestaande situaties. De software bootst kantoor- en fabrieksomgevingen na en voorspelt haarfijn temperatuurontwikkelingen in een ruimte. Op basis van de simulatie en advies van een expert komt er een maatwerkoplossing uit. In een korte tijd wordt er berekend wat er nodig is en welke ventilatieoplossing het beste past in uw situatie. De methode is zo nauwkeurig dat u verzekerd bent van een 100% performance garantie. Wilt u weten hoe anderen dit deden? Zij gingen u voor: Anvil, Mogema, BASF, Caterpillar.

cfd_slice-resized-600

100% Performance Garantie

Van de allereerste meting ter plaatse tot het gewenste resultaat, alles vraagt om specialistenwerk. Doordat Colt International over zeer ervaren klimaatdeskundigen beschikt en over de juiste programmatuur, kunnen wij u 100% resultaatgarantie geven. En dat betekent iedere dag, 365 dagen per jaar, de gewenste temperatuur. **

Heeft u ook behoefte aan de juiste klimaatoplossing en wilt u weten wat CFD voor u kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

** bij ongewijzigde omstandigheden geldende vanaf de nulmeting

Onze adviseurs staan u graag te woord
Advies over CFD
Klik hier
Björn Oude Avenhuis
Björn Oude Avenhuis
Regio Manager, Klimaat Industrie
Stuur een mail