Mean Kinetic Temperature: effectief voor farmaceutische industrie

Colt International | 26 april 2011

Klimaat farmaceutische industrieDe farmaceutische sector staat voor verschillende uitdagingen. Om het hoofd te bieden aan de toenemende (internet-) concurrentie betekent marktaandeel behouden nieuwe producten ontwikkelen, bestaande producten verbeteren en daarnaast kosten reduceren. Iedere maatregel die een positief effect heeft op de kostenbeheersing is dan ook meer dan welkom.

Klimaatbeheersing is een cruciaal onderdeel hierin.

Over het algemeen zijn de eisen aan de klimaatbeheersing duidelijk en afgestemd op de gemiddelde temperatuur die het product maximaal mag hebben. Een van de meest efficiënte manieren is gebruik maken van de Mean Kinetic Temperature.

De Mean Kinetic Temperature is een vaste, berekende temperatuur die het effect van temperatuurvariaties simuleert over een bepaald tijdsbestek. De berekening begint bij het vastleggen van een aantal factoren in een formule en het vaststellen van uitgangspunten zoals de maximale ruimtetemperatuur, de maximale producttemperatuur (voor de farmaceutische industrie geldt een producttemperatuur van 25°C).

De Mean Kinetic Temperature houdt rekening met de versnelde thermische degradatie van materialen bij hogere temperaturen. Hiermee is het een betrouwbare methode om het niet-lineaire effect van temperaturen in kaart te brengen.

Klimaat in de farmaceutische industrie

Colt International
Colt International