Klimaat industrie, Koeling en Verwarming, Energie besparen, Duurzaam • 1 min lezen

Welke toepassingen heeft hybride klimaattechniek?

Colt International - gepubliceerd op 18 maart 2011

klimaattechniek, hybride klimaatsysteem prijsvraag

De term hybride is de autowereld al jarenlang een begrip. Vreemd eigenlijk dat het zo lang geduurd heeft voordat ook in de klimaattechniek een hybride systeem ontwikkeld werd.

We staan met z’n allen voor de uitdaging om onze planeet gezond, veilig en leefbaar te houden. Het klimaat verandert, de aarde warmt op en fossiele brandstoffen raken op. Het ontwikkelen van duurzame systemen is dan ook geen hype maar noodzaak.

Ook in de bouw wint duurzaamheid terrein. Het energieverbruik moet omlaag, daar is iedereen het over eens. Bovendien leveren grote hoeveelheden niet natuurlijke koudemiddelen in installaties een continu gevaar op voor het milieu.  Een hybride systeem dat gebruik maakt van duurzame energiebronnen wordt daarmee een interessant alternatief. Duurzame energiebronnen zijn overal in onze directe omgeving te vinden. Denk bijvoorbeeld aan bodemwarmte, restwarmte uit de industrie, zonnethermische warmte, palletbranders, warmteopslag in pcm’s  of aan het gebruik van een open bron of een vijver voor  koude.

Heb je hier goede ideeën over?

Mini WKO

 

Picture of Colt International

Colt International