Koeling en Verwarming, Energie besparen, Duurzaam • 1 min lezen

Energieneutraal bouwen met Concept Ecovision op Building Holland

Colt International - gepubliceerd op 29 april 2014

concept ecovision building hollandVoor vrijwel alle vraagstukken in de bouw heeft de natuur al uitgekiende oplossingen. Energieneutrale oplossingen. Het Concept Ecovision vertaalt natuurlijke principes naar technieken waarmee energieneutrale gebouwen gecreëerd worden. Concept Ecovision omvat vrijwel iedere techniek waarmee het binnenklimaat in de utliteitsbouw geregeld wordt. Concept Ecovision zoekt de optimale verhouding tussen het verminderen van de energiebehoefte, het bufferen van energie en het uitwisselen van energie. Van zowel traditionele systemen (zoals natuurlijke ventilatie, airconditioning, zonwering en verwarming) als ook innovatieve systemen die een laag energieverbruik combineren met een hoog comfort. Zonder de (brand-)veiligheid uit het oog te verliezen.

Building Holland, het unieke evenement dat alle schakels in de bouw samenbrengt, is hét platform om kennis over deze technieken en de nieuwste ontwikkelingen te delen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Mini WKO met buffer- en hybridetechniek

Een zeer energiezuinig alternatief voor het terugdringen van gebruik van fossiele brandstoffen en bodemopslag. De mini-WKO kan gebouwen tot 500 kWh voorzien van duurzame energiebuffering. Hierbij worden hybridetechniek, etmaalbuffering en decentrale warmtepompen toegepast. Wanneer deze warmtepompen dan ook nog water als energiedrager gebruiken in plaats van koudemiddelen, past de techniek volledig in het Concept Ecovision.

  • Microwarmtepomp voor hotels

Een nieuwe ontwikkeling is de microwarmtepomp voor de koeling én verwarming van hotelkamers die tegelijkertijd zorgt voor de warm tapwaterbereiding. De microwarmtepompen worden via een watervoerend 2-pijps ringleidingnet, aangesloten en wisselen onderling warmte en koude uit.

  • Bio-adaptieve gevel (algengevel)

Een gevel met glazen panelen waarin micro-algen gekweekt worden. Het opwekken van duurzame energie (biomassa en warmte), effectieve zonwering, gebruik van CO2 en een interessant uiterlijk in één systeem.


 

Picture of Colt International

Colt International