Empack 2018: Er is duidelijk behoefte aan een Frisse Fabriek

Kees Sietsma | 17 april 2018
Empack 2018

Wij gunnen onze kinderen een Frisse School en onze werknemers verdienen een Frisse Fabriek

Empack 2018Afgelopen week kwam de Nederlandse verpakkingsindustrie tijdens Empack 2018 samen in de Jaarbeurs om een kijkje te nemen in de toekomst, de ontwikkelingen in deze industrie gaan namelijk razendsnel. Wat ons opviel in de gesprekken met bezoekers is dat er een enorm groeiende behoefte is naar een comfortabel werkklimaat met schone lucht, een aangename temperatuur en voldoende ventilatie. Met andere woorden: een Frisse Fabriek.

Van teveel warmte naar het behoud van personeel: een goed werkklimaat is belangrijk

Wanneer we spreken over het werkklimaat in de verpakkingsindustrie, dan is ‘warmte’ het grootste pijnpunt, dat bleek ook weer tijdens de beurs. In de hallen waar geproduceerd en verpakt wordt is het vaak — vooral ‘s zomers — erg warm. Dat heeft niet alleen gevolgen voor hoogwaardige machines, waar in de zoektocht naar automatisering steeds meer behoefte naar is, maar ook voor het personeel op de vloer.

En zeker in de huidige tijd, waar het aantrekken en behouden van gekwalificeerd personeel een uitdaging is, kunnen goede werkomstandigheden doorslaggevend zijn voor mensen om wel of niet te blijven of voor jouw organisatie te kiezen. Sterker nog, tijdens Empack bleek eens te meer dat het behoud en aantrekken van personeel bij veel verpakkingsbedrijven hoog op de agenda staat.

Ondanks de toenemende mate van automatisering en robotisering blijven de mensen op de vloer een cruciaal onderdeel van je proces en daarom loont het om voor goede werkomstandigheden te zorgen.

Het concept de Frisse Fabriek helpt je hierbij — en op de beurs bleek dat hier duidelijk behoefte aan is.

Iedereen wil een Frisse Fabriek

Wanneer we met bezoekers spreken over de Frisse Fabriek is er niemand die zegt: ‘daar heb ik echt totaal geen behoefte aan’. Sterker nog, iedereen wil wel een Frisse Fabriek.

De Frisse Fabriek is een nieuwe visie op het werkklimaat in fabrieken en productiehallen. Met oplossingen die leiden tot schone lucht, voldoende licht en een aangename temperatuur. De voordelen? Minder verzuim, minder fouten, hogere productiviteit, betere resultaten, meer aantrekkingskracht op nieuwe werknemers en meer werkplezier.

Het is geen standaard oplossing. Dat kan ook niet, want elke fabriek en productiehal kenmerkt zich door andere omstandigheden. Op basis van metingen en analyses wordt voor jou een oplossing op maat bedacht.
 


Er liggen nog veel kansen voor het oprapen

Binnen de verpakkingsindustrie liggen dus niet alleen veel kansen in bijvoorbeeld het automatiseren van processen, maar ook in het verbeteren van de werkomstandigheden. Je kunt immers de meest geavanceerde machines en processen hebben, maar wanneer de werkomstandigheden onder de maat zijn, dan zal het een stuk lastiger om personeel te vinden en behouden.

De Frisse Fabriek helpt je om dit te realiseren — sterker nog, tijdens de beurs bleek dat men overtuigd is dat een Frisse Fabriek noodzakelijk is. Meer informatie over dit innovatieve concept kun je hier terugvinden.

Wil je eens sparren over wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Dan helpen onze specialisten je daar graag bij.

 

New Call-to-action

Kees Sietsma
Kees Sietsma
Business Development Manager Climate Control NWS Europe, ESD
Stuur een mail