Klimaat industrie, Frisse Fabriek, Duurzaam • 1 min lezen

Adiabatische koeling past binnen duurzame visie Moderna

Colt International - gepubliceerd op 26 mei 2015

Moderna_300Exact één jaar. Meer had Moderna Textielservice niet nodig om noodgedwongen een volledig nieuw bedrijfspand neer te zetten en operationeel te maken. Hier werd een topprestatie neergezet die op alle fronten het predicaat excellent verdient. Dit is een deel van de inleiding uit het artikel Nieuwbouwwasserij binnen 1 jaar duurzaam, gepubliceerd door het platform Duurzaam Gebouwd op 20 mei jl.

Gebouw voor de toekomst: Breeam
Moderna is een van de meest vooruitstrevende wasserijen in haar soort. Mens en milieu staan centraal. Om ook in de hallen een plezierig werkklimaat te creëren en tegelijkertijd energie te besparen, koos men voor adiabatische koeling in een all seasons uitvoering. ‘Optimale klimaatbeheersing.’ volgens Gert Stroeve, technisch directeur bij Moderna. ‘Omdat het systeem in de zomer koelt en in de winter de warmte van boven naar beneden voert.’ Moderna wil de meest duurzame wasserij in haar soort zijn. Daarvoor is flink geïnvesteerd in zowel installatietechnische als bouwkundige maatregelen. De productie vindt plaats in vanuit een energieneutraal pand. Moderna streeft ernaar om in augustus Breeam niveau Excellent met vier sterren te behalen.

Lees in het artikel wat Gert Stroeve vertelt over keuzes maken, milieubewust wassen en energieneutraal bouwen. Of download de volledige case history hieronder.

New Call-to-action

Picture of Colt International

Colt International