• Colt @ Twitter
 • Colt @ LinkedIn
 • Colt @ Flickr
 • Colt @ Youtube
 • Colt @ Facebook
 • Colt @ Pinterest
 • Coltblog
 • Colt @ Twitter
 • Colt @ LinkedIn
 • Colt @ Flickr
 • Colt @ Youtube
 • Colt @ Facebook
 • Colt @ Pinterest
 • Coltblog

Colt Blog

Foodproducent, hoe realiseer jij de voedselveiligheid?

Posted by Kees Sietsma on Jul 19, 2016 8:00:00 AM

In onze 24-uurs economie groeit de behoefte aan snelle kant-en-klare maaltijden. We hebben nu eenmaal niet de tijd om uren in de keuken te staan. Maar convenience betekent tegenwoordig veel meer dan alleen gemak. Voedselveiligheid, kwaliteit en gezondheid staan voorop. De kritische consument wil weten waar producten vandaan komen en welke grondstoffen er gebruikt zijn. Hoe speel je hier als foodproducent nu op in?

Read More

Topics: Duurzaam produceren, voedselveiligheid, condensatie

Must-read voor bezoekers van Empack 2016: Hygiëne in de food-industrie

Posted by Kees Sietsma on Mar 15, 2016 8:00:00 AM

Kans maken op een Dinerbon? Bezoek Colt op Empack van 12 t/m 14 april!

De food-industrie kent strenge hygiëne eisen, maar om hieraan te kunnen voldoen moet ook de verpakkingsindustrie hygiënischer gaan werken. Want: als het verpakkingsbedrijf niet zo hygiënisch werkt als de food-industrie zelf, dan kunnen voedingsmiddelen alsnog besmet raken met schimmels en bacteriën. Met alle gevolgen van dien! Het is dus van groot belang om de héle keten te optimaliseren. Waar begin je?

Read More

Topics: Klimaat industrie, voedselveiligheid, onderdruk, condensatie

Gelden strenge voedselveiligheidseisen ook voor verpakkingsbedrijven?

Posted by Kees Sietsma on Dec 1, 2015 8:00:00 AM

In een van mijn vorige blogs heb ik het al uitgebreid gehad over de hoge eisen in de voedingsindustrie rondom hygiëne. Toch is een voedingsmiddelenbedrijf er nog niet als het aan al deze eisen voldoet. Zeker niet als de toeleverancier van verpakkingsmateriaal – waar de voedingsmiddelen in belanden – een lagere kwaliteitsstandaard hanteert. Voedsel kan alsnog besmet raken! Dan rijst bij mij de vraag: moet de verpakkingsindustrie ook high-care gaan werken? Daar ga ik in deze blog verder op in.

Read More

Topics: voedselveiligheid

Economisch verantwoord & milieuvriendelijk produceren in de voedingsindustrie

Posted by Kor Foekens on Nov 17, 2015 8:00:00 AM

De eisen in de voedingsindustrie worden continu aangescherpt. Denk aan regelgeving rondom overdruk, filtering, temperatuur en vochtigheid. Daar is op zich niks mis mee. Het komt de kwaliteit van voeding en het werkklimaat ten goede. Maar deze veranderingen brengen wel flinke kosten met zich mee. Als je de aanbevelingen van adviesbureaus opvolgt, betekent dit al snel een nieuwe installatie. Of is dit toch niet nodig? Hier ga ik in deze blog graag verder op in.

Read More

Topics: Klimaat industrie, voedselveiligheid

Hygiënevraagstuk start al bij ontwerp klimaatinstallatie

Posted by Kees Sietsma on Oct 20, 2015 8:00:00 AM

In mijn vorige blog had ik het al over hygiëne in de voedingsindustrie. Maar het vraagstuk rondom hygiëne start al veel eerder; namelijk bij het ontwerp van de klimaatinstallatie. Als dit ontwerp goed is – van filtratie tot overdruk – dan komt dit de voedselveiligheid ten goede. Aan welke voorschriften en richtlijnen moet een klimaatinstallatie zoal voldoen? En hoe is een hygiënisch presterende klimaatinstallatie dan uitgerust? Dat bespreek ik in deze blog.

Read More

Topics: Klimaat industrie, voedselveiligheid

Wat is de invloed van onderdruk en condensatie op voedselveiligheid?

Posted by Kees Sietsma on Oct 6, 2015 8:00:00 AM

We leven in een maatschappij waar alles steeds sneller gaat. We werken veel en hebben vaak weinig tijd om te koken. Daarom is voorverpakt eten – een zakje gemengde sla of een bakje aardappelschijfjes – een uitkomst. Toch moeten voedselbedrijven nog de nodige stappen zetten om ons volledig ‘veilig’ voedsel voor te kunnen schotelen. Onderdruk en condensatie brengen de kwaliteit van voedsel namelijk in gevaar. Hoe precies? Dat leg ik uit in deze blog.

Read More

Topics: voedselveiligheid, onderdruk

Welkom op het Colt blog

Hier delen we onze kennis over klimaat in de industrie, klimaat in de utiliteit en brandveiligheid. Meld je aan voor blog updates om per e-mail een melding te ontvangen als wij hier een artikel publiceren. 

Meld je aan voor updates:

Laatste artikelen

Best gelezen blogs