• Colt @ Twitter
  • Colt @ LinkedIn
  • Colt @ Flickr
  • Colt @ Youtube
  • Colt @ Facebook
  • Colt @ Pinterest
  • Coltblog
  • Colt @ Twitter
  • Colt @ LinkedIn
  • Colt @ Flickr
  • Colt @ Youtube
  • Colt @ Facebook
  • Colt @ Pinterest
  • Coltblog

Colt Blog

Koud op de werkvloer? Wat zijn duurzame oplossingen voor een optimaal werkklimaat?

Posted by Kees Sietsma on Feb 7, 2017 8:15:00 AM

In industriehallen is het in de winter vaak lastig om een aangenaam en behaaglijk binnenklimaat te creëren, mede door de problemen met de onderdruk. Hierdoor liggen kou en tocht vaak op de loer met een hoger ziekteverzuim en een lagere productiviteit tot gevolg. Als eerste reactie worden ramen en deuren vaak gesloten en gaat de verwarming omhoog. Maar wat zijn nu de oorzaken van onderdruk in industriehallen? En wat zijn mogelijke energiezuinige en gezonde oplossingen om een optimaal werkklimaat te creëren?

Read More

Topics: Klimaat industrie, Koeling en Verwarming, Energie besparen, Duurzame werkomgeving, NEN ISO 7730, gezond binnenklimaat, onderdruk

Must-read voor bezoekers van Empack 2016: Hygiëne in de food-industrie

Posted by Kees Sietsma on Mar 15, 2016 8:00:00 AM

Kans maken op een Dinerbon? Bezoek Colt op Empack van 12 t/m 14 april!

De food-industrie kent strenge hygiëne eisen, maar om hieraan te kunnen voldoen moet ook de verpakkingsindustrie hygiënischer gaan werken. Want: als het verpakkingsbedrijf niet zo hygiënisch werkt als de food-industrie zelf, dan kunnen voedingsmiddelen alsnog besmet raken met schimmels en bacteriën. Met alle gevolgen van dien! Het is dus van groot belang om de héle keten te optimaliseren. Waar begin je?

Read More

Topics: Klimaat industrie, voedselveiligheid, onderdruk, condensatie

Wat is de invloed van onderdruk en condensatie op voedselveiligheid?

Posted by Kees Sietsma on Oct 6, 2015 8:00:00 AM

We leven in een maatschappij waar alles steeds sneller gaat. We werken veel en hebben vaak weinig tijd om te koken. Daarom is voorverpakt eten – een zakje gemengde sla of een bakje aardappelschijfjes – een uitkomst. Toch moeten voedselbedrijven nog de nodige stappen zetten om ons volledig ‘veilig’ voedsel voor te kunnen schotelen. Onderdruk en condensatie brengen de kwaliteit van voedsel namelijk in gevaar. Hoe precies? Dat leg ik uit in deze blog.

Read More

Topics: voedselveiligheid, onderdruk

Welkom op het Colt blog

Hier delen we onze kennis over klimaat in de industrie, klimaat in de utiliteit en brandveiligheid. Meld je aan voor blog updates om per e-mail een melding te ontvangen als wij hier een artikel publiceren. 

Meld je aan voor updates:

Laatste artikelen

Best gelezen blogs