• Colt @ Twitter
 • Colt @ LinkedIn
 • Colt @ Flickr
 • Colt @ Youtube
 • Colt @ Facebook
 • Colt @ Pinterest
 • Coltblog
 • Colt @ Twitter
 • Colt @ LinkedIn
 • Colt @ Flickr
 • Colt @ Youtube
 • Colt @ Facebook
 • Colt @ Pinterest
 • Coltblog

Colt Blog

5 maatregelen om de gevolgen van lasdamp te minimaliseren

Posted by Stefan van der Velden on Jan 9, 2018 8:15:00 AM

Dat lassers die in aanraking komen met lasdamp en lasrook een verhoogde kans op gezondheidsproblemen hebben, zoals longaandoeningen en kanker, is voor niemand een geheim meer.

Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Maar welke maatregelen kun je nemen om te zorgen voor een gezonder werkklimaat? En dan niet alleen voor je lassers, maar voor al het personeel dat in de hal rondloopt. Die vraag beantwoorden we in dit blog.

Read More

Topics: Klimaat industrie, De Frisse Fabriek, gezond binnenklimaat

4 manieren om technisch personeel aan je organisatie te binden

Posted by Kees Sietsma on Dec 12, 2017 8:15:00 AM

Hoe houd je goed technisch personeel binnenboord? Dat is in de technische branche al jaren een grote uitdaging. Die uitdaging zal de komende jaren — door het groeiende tekort aan technici — alleen maar toenemen. Ook in andere branches, zoals bijvoorbeeld de industrie.

Read More

Topics: Klimaat industrie, gezond binnenklimaat

3 redenen waarom investeren in onderhoud van klimaatinstallaties loont

Posted by Kees Sietsma on Jul 11, 2017 8:15:00 AM

Een goed werkende klimaatinstallatie is in een high-care omgeving van cruciaal belang met het oog op hygiëne. En dan heb ik het niet alleen over een gedegen ontwerp en een goede uitvoering van een klimaatinstallatie, maar ook over onderhoud. In de praktijk blijkt dat organisaties op dit laatste punt vaak nalatig zijn. Het spreekt voor zich dat aan onderhoud kosten zijn verbonden. Maar wegen die op tegen de kosten wanneer een klimaatinstallatie kapot gaat, niet meer naar behoren werkt of niet aan de gestelde eisen en specificaties voldoet? In dit blog bespreek ik drie redenen waarom dit niet zo is.

Read More

Topics: Klimaat industrie, gezond binnenklimaat

Waarom in veel distributiecentra de productiviteit ‘s zomers daalt

Posted by Kees Sietsma on May 16, 2017 8:15:00 AM

De markt van distributiecentra ontwikkelt zich explosief. In 2016 werd in Nederland voor circa 20 miljard euro online besteld, een groei van 23 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. En daarom moeten de productiviteit en efficiëntie van de werkzaamheden optimaal zijn, vooral in distributiecentra met mezzaninevloeren. Maar dat is zeker ‘s zomers vaak niet het geval. Hoe komt dat? Op die vraag geven we in dit blog antwoord.

Read More

Topics: Klimaat industrie, Adiabatische koeling, gezond binnenklimaat

3 redenen voor een betere klimaatbeheersing in elke industrie

Posted by Kees Sietsma on Apr 18, 2017 8:15:00 AM

Elke industrie heeft haar eigen klimaat en daarmee spelen andere factoren een rol in klimaatbeheersing en kent elke industrie haar eigen klimaatproblemen. De metaalindustrie heeft bijvoorbeeld te maken met vervuiling en vrijkomende warmte. De voedingsmiddelenindustrie kampt met een hygiëne vraagstuk en distributiecentra hebben in de zomer vaak te kampen met een warmteprobleem. In dit blog bespreek ik drie belangrijke redenen voor een betere klimaatbeheersing om daarmee de grip (terug) te krijgen op het werkklimaat in jouw industrie.

Read More

Topics: Ventilatie, Klimaat industrie, gezond binnenklimaat

Dit is de grootste bedreiging voor productiviteit in distributiecentra

Posted by Kees Sietsma on Apr 4, 2017 8:15:00 AM

Voor personeel in distributiecentra met mezzaninevloeren is het zomers te warm om te kunnen werken. En niet alleen omdat de buitentemperatuur stijgt. De aanwezige verlichting en apparatuur produceren namelijk veel extra warmte waardoor het binnen nog warmer wordt. Bovendien blijft deze warmte tussen de verdiepingsvloeren hangen én kan het niet weg door de goede isolatie van distributiecentra. Het gevolg? Een onaangenaam werkklimaat waar de veertig graden gemakkelijk bereikt wordt en een significante daling van de productiviteit.

Read More

Topics: Klimaat industrie, Duurzame werkomgeving, gezond binnenklimaat, mechanische ventilatie

Ontdek de ‘wow’-factor op Logistics & Distribution 2017!

Posted by Kees Sietsma on Mar 7, 2017 8:15:00 AM

De Logistics & Distribution beurs staat dit jaar, in combinatie met Empack, voor het eerst op het programma. Op 5 en 6 april 2017 zijn de Brabanthallen in Den Bosch het decor voor alle innovaties op het gebied van logistiek, distributie en verpakken. Colt is ook aanwezig tijdens deze beurs en laat zien hoe klimaatsystemen bijdragen aan het verhogen van de productiviteit en het verbeteren van de werkomstandigheden in deze industrie.

Read More

Topics: Klimaat industrie, Koeling en Verwarming, Adiabatische koeling, gezond binnenklimaat, mechanische ventilatie

Koud op de werkvloer? Wat zijn duurzame oplossingen voor een optimaal werkklimaat?

Posted by Kees Sietsma on Feb 7, 2017 8:15:00 AM

In industriehallen is het in de winter vaak lastig om een aangenaam en behaaglijk binnenklimaat te creëren, mede door de problemen met de onderdruk. Hierdoor liggen kou en tocht vaak op de loer met een hoger ziekteverzuim en een lagere productiviteit tot gevolg. Als eerste reactie worden ramen en deuren vaak gesloten en gaat de verwarming omhoog. Maar wat zijn nu de oorzaken van onderdruk in industriehallen? En wat zijn mogelijke energiezuinige en gezonde oplossingen om een optimaal werkklimaat te creëren?

Read More

Topics: Klimaat industrie, Koeling en Verwarming, Energie besparen, Duurzame werkomgeving, NEN ISO 7730, gezond binnenklimaat, onderdruk

Hoe los je het beste de grootste klimaatproblemen in de luxe scheepsbouw op?

Posted by Kees Sietsma on Jan 24, 2017 8:00:00 AM

In de luxe scheepsbouw is aluminium al een aantal jaren de favoriete metaalsoort om schepen mee te bouwen. De redenen? Aluminium heeft een betere sterkte / gewicht verhouding, het is meer vormvast en het is lichter. Bij aluminium wordt aangeraden om lassen tot een minimum te beperken om vervorming te voorkomen. Desondanks blijft lassen, evenals het aflakken van schepen, een cruciaal onderdeel in het productieproces van luxe schepen en blijf je problemen ondervinden van de rook, warmte, stoffen en dampen die vrijkomen. Wat is de beste oplossing om de gevolgen van deze klimaatproblemen te voorkomen en een optimaal werkklimaat te creëren?

Read More

Topics: Ventilatie, Klimaat industrie, Koeling en Verwarming, Adiabatische koeling, gezond binnenklimaat

Optimale klimaatbeheersing én kostenbesparing in de veranderende grafische industrie

Posted by Kees Sietsma on Jan 10, 2017 8:00:00 AM

In de grafische industrie hebben de laatste jaren flink wat veranderingen plaatsgevonden, onder andere door de opkomst van online drukwerk, het verplaatsen van drukwerk naar het buitenland en nieuwe technologieën. Hierdoor staan prijzen en marges flink onder druk. Bovendien verandert de vraag van de klant structureel, waardoor traditionele drukkerijen hun businessmodel (moeten) aanpassen. Ondanks deze grote veranderingen blijven de problemen met het binnenklimaat in de grafische industrie bestaan, terwijl duurzaamheid steeds hoger in het vaandel komt te staan.

Read More

Topics: Klimaat industrie, Energie besparen, Duurzame werkomgeving, gezond binnenklimaat

Welkom op het Colt blog

Hier delen we onze kennis over klimaat in de industrie, klimaat in de utiliteit en brandveiligheid. Meld je aan voor blog updates om per e-mail een melding te ontvangen als wij hier een artikel publiceren. 

Meld je aan voor updates:

Laatste artikelen

Best gelezen blogs